Фінансові результати Vega за III квартал 2020 року: збільшення доходів від послуг за сучасними оптоволоконними технологіями.

Фінансові результати Vega за III квартал 2020 року: збільшення доходів від послуг за сучасними оптоволоконними технологіями.
Національний телеком-оператор Vega підсумував результати фінансової діяльності за 9 місяців 2020 року.

Загальний чистий дохід компанії складає 412 млн грн, при тому на 11 відсоткових пунктів зросла частка доходу від надання телекомунікаційних послуг, та в абсолютному виразі сума становить 386,4 млн грн. В компанії відзначають постійне зростання доходів від інтернет-послуг за сучасними оптоволоконними технологіями (FTTx, GPON). У порівняні з аналогічним звітним періодом 2019-го сума збільшилась на 10% і цього року становить 106,7 млн грн. Від послуг VoIP телефонії оператор отримав 63,8 млн грн, що на 42% більше ніж торік. Таке зростання зумовлено залученням нових клієнтів, збільшенням обсягів споживання серед існуючих абонентів, а також стійким трендом переходу традиційної телефонії у формат VoIP та переводу мережевих сервісів на оптику, поясняють у пресслужбі.

«Ми концентруємо зусилля на розвитку оптичних технологій та якості наших основних сервісів і зростання частки доходів від телекомунікаційних послуг – тому найкраще підтвердження, – зазначає Генеральний директор національного телеком-оператора Vega Мурат Чинар. – Ситуація з карантином повернула світ до прискорення процесів цифрової трансформації. Перегляд відео онлайн, вебконференція, дистанційне навчання – все це значно збільшило потреби споживачів у високій швидкості та надійності підключення, тому ми й далі активно модернізуємо телекомунікаційні канали, вводимо в експлуатацію нові оптоволоконні мережі Gigabit за сучасною технологією GPON».

Капітальні інвестиції Vega за 9 місяців 2020 року склали близько 50 млн грн. Значна частина коштів спрямована на розвиток мереж інтернет-доступу на швидкості 1Гб/с. Сьогодні вже понад 30 тисяч домогосподарств Києва, Дніпра, Одеси та Львова мають доступ до послуги гігабітного оптичного інтернету GPON.

Показник EBITDA за період з січня по вересень 2020 року дещо знизився — до 96,5 млн грн, Здебільшого це обумовлено тимчасовим зниженням активності значного сегмента наших B2B клієнтів під впливом досить жорстких заходів протидії пандемії і відповідними карантинними обмеженнями, що призвело до зменшення об’ємів споживання телеком-послуг на підприємствах та в офісах. Пандемія змусила компанії перейти на віддалений режим роботи, а деяких, як наприклад більшість торговельних і торгово-розважальних центрів, навіть призупинити діяльність взагалі, що безпосередньо вплинуло на використання сервісів бізнесами.

Піклуючись про здоров’я працівників та абонентів оператор направив на забезпечення протиепідемічними засобами понад 1,2 млн грн.

За 3 квартали 2020 року ПрАТ «Фарлеп Інвест» перерахувало 86,1 млн грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.
______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі