Київстар: строки запуску 4G-зв'язку будуть максимально скорочені у випадку використання 1800 діапазону

Київстар: строки запуску 4G-зв'язку будуть максимально скорочені у випадку використання 1800 діапазону
Рішення Кабінету Міністрів про узгодження умов впровадження системи зв'язку четвертого покоління (4G) створює можливості для «цифрового прориву» України. Однак терміни запуску нової технології і територія покриття новою мережею залежать від частотного спектра, який буде використовуватись для запуску 4G зв’язку.

На сьогодні держава пропонує телеком-операторам України два шляхи впровадження технології 4G зв'язку: у діапазоні 2600 МГц і 1800 МГц. Однак, у першому випадку операторам необхідно будувати нові мережі мобільного зв'язку, що потребує мільярдних інвестицій і займе не один рік. У той же час, мережі мобільного зв'язку України вже використовують спеціальні рішення, які дозволяють розвивати технології четвертого покоління зв'язку на частотах 900 і 1800 МГц. Наприклад, 92% радіообладнання Київстар готове до роботи в стандарті 4G. Якщо розвивати нову технологію на частотах діапазону 1800 МГц, ряд міст України можуть отримати послуги 4G зв'язку до кінця 2018 року

Петро Чернишов, президент Київстар: «Україні необхідно подолати цифровий розрив з іншими країнами: потрібно впровадити технологічну нейтральність і дати можливість операторам запускати 4G на частотах 1800-го діапазону. Такі ініціативи значно прискорять цей процес».
У результаті запуску нових технологій зв'язку Україна отримає не тільки більше доходів від продажу ліцензій і відрахувань у вигляді податків з нових послуг, можливість розвивати хмарні технології, IOT та інші сервіси, що сприятиме економічному зростанню країни.

Ігор Єрещенко, головний експерт з спектральної стратегії Київстар: «Діапазон 1800 МГц – найбільш універсальний для розвитку технології 4G/LTE. У світі вже більше 580 комерційних мереж 4G зв'язку, з них 272 мережі – на частотах 1800 МГц. Отримавши можливість розвивати послуги стандарту 4G на частотах 1800 МГц, оператори зможуть використовувати інші радіо частоти (наприклад, 2,6 ГГц), для подальшого збільшення ємності».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі