Кока-Кола та Освіторія допомагають вихованцям «Смарагдового міста» підготуватися до успішної здачі ЗНО

Кока-Кола та Освіторія допомагають вихованцям «Смарагдового міста» підготуватися до успішної здачі ЗНО
07 жовтня, 2016 — Компанія «Кока-Кола Беверіджиз Україна» та громадська спілка «Освіторія» повідомили про вихід Програми розвитку соціально незахищеної молоді на національний рівень. Протягом 2016/2017 навчального року програма буде реалізована у 5 областях України — Донецькій, Вінницькій, Кіровоградській, Львівській та Закарпатській.

Запуск Програми відбувся минулого року, коли в центрі соціальної реабілітації «Смарагдове місто» у м.Святогірську (Донецька обл.) був запроваджений освітній проект iLearn, створений для системної підготовки учнів 11 класу до успішної здачі ЗНО. Онлайн-курси iLearn відповідають програмі ЗНО та містять відеолекції, комп’ютерні тести, матеріали для самопідготовки та вебінари з лекціями викладачів вишів. Програма iLearn дозволила значно збільшити кількість випускників «Смарагдового міста», які вступили до вузів чи технікумів — 52% учасників програми сьогодні стали студентами.

Отримавши високі результати сьогоднішні випускники «Смарагдового міста» продовжать участь у проекті і в цьому навчальному році. «Раніше «Смарагдове місто» було місцем, куди діти приїздили на відпочинок, а тепер вимушено стало домівкою для дітей, переселених з АТО. Нам усім довелося пристосуватися до нових умов, в тому числі налагодити навчальний процес по-новому і налаштовувати учнів на здобуття знань і освіти. Тому для нас ця освітня програма, яка базується на зручних і сучасних комп’ютерних технологіях і допомагає вивчати основні предмети, має особливе значення. А приклад перших випускників, котрі вступили до вишів, мотивуватиме нових учнів досягати результату і рухатися тільки вперед», — зазначив Володимир Романюк, Директор школи-інтернату «Смарагдового міста».

У 2016 році компанія «Кока-Кола Беверіджиз Україна» відкрила 8 комп’ютерних класів у школах-інтернатах, які долучилися до програми, і забезпечила випускників технічною базою для підготовки.

«Кока-Кола в Україні послідовно реалізовує стратегію допомоги соціально незахищеній молоді. Даний проект спрямовано на створення передумов для отримання кращої освіти та гідного працевлаштування для майбутніх випускників шкіл-інтернатів та сиротинців. Ми ставимо перед собою доволі амбітну мету: до 2020 року допомогти 25-ти тисячам соціально незахищених юнаків і дівчат отримати краще майбутнє», — підкреслив Андрій Бублик, Директор із зв’язків з громадськістю та державними установами компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна».

Впроваджуючи комплексний підхід, організатори подбали про те, щоб зацікавити дітей і допомогти їм легше пройти процес навчання. Випускники спершу отримують всю необхідну інформацію про ЗНО, умови вступу і навчання у різних закладах, а також популярність спеціальностей та їх попит на ринку праці. Перш ніж розпочати опанування предметів, випускники проходять тестування для виявлення особистісних здібностей кожного, щоб визначитися з напрямом майбутньої професії. Частиною програми є також персональні консультації з психологом, тренінги з мотивації.

«Ми працюємо з молоддю, яка має найменші шанси, створюємо можливості і даємо практичні сучасні інструменти для тиx, хто готовий навчатися. Спільними зусиллями разом з партнерами, керівництвом шкіл-інтернатів ми допомагаємо талановитим учням з інтернатів, дитячих будинків та малозабезпечених сімей отримати академічні знання для успішного складання ЗНО і вступу на бюджетну форму навчання», — зазначила Зоя Литвин, Голова громадської спілки «Освіторія».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі