Компанія АББ поставила вітрову систему DolWin2

Компанія АББ поставила вітрову систему DolWin2
Компанія АББ успішно ввела в експлуатацію та запустила лінію електропередачі з морського вітропарку DolWin2 до голландсько-німецького оператора системи передачі TenneT

DolWin2 – це третій проект морського вітропарку, який АББ виконала для компанії TenneT у Північному морі Німеччини після BorWin1 та DolWin1. Лінія постійного струму високої напруги (HVDC) з’єднує вітрові електростанції у відкритому морі з електромережею на материку і здатна забезпечувати електроенергією з відновлюваних джерел більше мільйона домогосподарств. Проект DolWin2 підтримує план Німеччини «Energiewende», що має на меті генерацію більше 6,5 гігават (ГВт) електроенергії вітропарками у відкритому морі до 2020 року та 15 ГВт до 2030 р.
«Ми дуже раді тому, що успішно здали в експлуатацію та запустили проект DolWin2, і хочемо подякувати компанії TenneT за її постійну довіру та співробітництво», – зазначив Клаудіо Факін, керівник бізнес-напряму «Енергетичні мережі» компанії АББ.

«Технологія постійного струму високої напруги (HVDC) є найкращою технологією для надійної та ефективної передачі великих обсягів електроенергії на великі відстані з мінімальними втратами. Вона ідеально підходить для інтеграції віддалених джерел відновлюваної електроенергії в енергетичну мережу та відіграє ключову роль у тому, що компанія АББ стає найкращим партнером для забезпечення міцніших, більш «інтелектуальних» та екологічно чистих електромереж згідно нашої стратегії «Наступний рівень» (Next Level Strategy).

Лінія на 916 мегават (МВт) використовує технології АББ постійного струму високої напруги HVDC Light® на основі інвертора напруги (VSC) та включає перетворювальну станцію на 320 кіловольт (кВ) на морській платформі, розташованій у приблизно 45 км від берега. Ця станція з’єднує до трьох морських вітрових електростанцій з електричною мережею на материку у Німеччині. Для компанії АББ обсяг контракту включав проектування, постачання, встановлення та введення в експлуатацію компактних перетворювальних станцій у морі та на суші, а також підводних та підземних кабельних систем.

Компанія АББ була новатором технології постійного струму високої напруги HVDC Light на основі інвертора напруги (VSC) 20 років тому і наразі є лідером на ринку, виконавши 19 з 25 проектів VSC HVDC, що були введені в експлуатацію в світі. На верхній межі ця технологія сьогодні сягає ±640 кВ і може доставити 3 000 МВт – цієї електроенергії достатньо для забезпечення кількох мільйонів домогосподарств, що дозволяє передачу електроенергії на відстань понад 2 000 км. Конструкція системи дозволяє компактні перетворювальні станції – це є великою перевагою, зокрема, у таких системах як морські вітропарки та міжсистемні лінії електропередач.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі