Компанія EY допомогла організувати онлайн-зустріч щодо інвестування в галузь виробництва автокомплектуючих в Україні

Компанія EY допомогла організувати онлайн-зустріч щодо інвестування в галузь виробництва автокомплектуючих в Україні
ЕY разом UkraineInvest, Національною інвестиційною радою та Міністерством закордонних справ організували онлайн-зустріч з провідними світовими компаніями галузі виробництва автокомплектуючих.

Одним із головних пріоритетів Уряду України є збільшення прямих іноземних інвестицій (ПІІ). Уряд має створити комфортне середовище для залучення іноземних інвесторів у країну. EY в Україні, за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Конкурентоспроможна економіка України», безпосередньо надає консультаційну підтримку Уряду у розвитку стратегій залучення ПІІ.

У межах програми розвитку ПІІ пріоритетним є сектор передового виробництва із фокусом на автопромисловий сегмент. Онлайн-зустріч була важливою для інформування провідних світових виробників щодо переваг розміщення виробництва автокомплектуючих саме в Україні. Наразі загальна кількість інвестицій у секторі становить 400-800 млн євро.

На ринку України вже працюють 22 світових та регіональних виробника, серед них ODW Elektrik, SEBN, Jabil та інші, на підприємствах яких створено близько 60 тисяч робочих місць. Під час дзвінку представники цих компаній поділились своїм досвідом та моделями виробництва і діяльності в Україні. Модератором дзвінку виступив Богдан Ярмоленко, керівник практики стратегії і транзакцій компанії EY в Україні. Учасниками дзвінку також були Дмитро Сенік, Заступник міністра закордонних справ України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, Сергій Цівкач, виконавчий директор UkraineInvest, Ольга Магалецька, керівник Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України, а також представники IFC та EBRD.

«Розташовуючись в центрі Європи з потужною технологічно-науковою базою, Україна має стати основним осередком інвестицій та розширення виробництва багатьох компаній світу, й Уряд та такі компанії як EY мають сприяти цій ініціативі»,- зазначив Богдан Ярмоленко.
__________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі