На базі НТУ "ХПІ" відбудеться завершальний етап Всеукраїнської олімпіади робототехніки та Битва Роботів

На базі НТУ
На базі НТУ "ХПІ" 18 - 20 квітня 2017 р. відбудеться ІІ Всеукраїнська студентська олімпіада з робототехніки "Комп‘ютерні системи штучного інтелекту" та демонстраційна «Битва Рóботів». Цей яскравий захід буде проводиться у Харкові другий рік поспіль і вже встиг завоювати велику популярність серед студентів України.

В цьому році свою участь у заході підтвердили команди з Києва, Одеси, Львова, Вінниці, Кривого Рогу, Дніпра, Полтави, Сум та інші, всього 60 різних вишів України.

Олімпіада з робототехніки має на меті не тільки оцінити рівень знань з математики, фізики, програмування, робототехніки та механіки, а також популяризувати серед студентів сучасні напрямки розвитку науки та техніки, розвинути інноваційне та критичне мислення та отримати практичні навички створення складних мехатронних систем, що можуть входити до складу сучасних робототехнічних систем.

Захід передбачає 3 тури – теоретичний, практичний та експериментальний. Після підведення підсумків теоретичного туру, на якому учасникам потрібно буде продемонструвати свої знання в рамках інтелектуальних тестів, пройдуть випробування Рóботів на тренувальних полях Палацу Студентів НТУ «ХПІ».

В останній день заходу (20 квітня 2017) у «Палаці Студентів НТУ ХПІ», з 12.00 до 14.00 буде проходити експериментальний тур олімпіади, в ході якого Рóботи повинні будуть самостійно на рівні закладеного в них штучного інтелекту вирішити три завдання: слідування по траєкторії, розпізнавання образів та робо-керлинг.

Перше завдання дозволить продемонструвати, як роботи в автономному режимі під керуванням відеокамер за максимально короткий час зможуть пройти складну трасу від старту до фінішу. Мета другого - знайти на ігровому полі всі еталонні об‘єкти. Фінальним змаганням стане "Робо-керлинг", під час якого роботи повинні за максимально короткий час знайти та виштовхнути за межі встановлені на полі шість кеглів.

Завершиться всеукраїнська олімпіада та «битва роботів» нагородженням переможців організаторами та спонсорами заходу. Генеральним спонсором виступає Індустріальна група «УПЕК», яка відома своїми інноваційними розробками та саме зараз розробляє нове покоління сільськогосподарської техніки з елементами штучного інтелекту («розумна агротехніка». Спонсори заходу – EPAM systems та NIX solutions.

Найбільш цікава «картинка» буде під час Битва Рóботів та нагородження переможців (20 квітня, з 13.00 до 14.00)
Серед гостей заходу – д.т.н., професор кафедрі «Опору матеріалів» НТУ «ХПІ», директор УПЕК з досліджень і розробок, член експертної ради Національного комітету промислового розвитку при Кабміні Е.А.Сімсон, віце-президент з маркетингу та продажів ІГ УПЕК Р.А. Гіршфельд

Запрошуємо відвідати захід!
Дата і час проведення: 20 квітня 2017 року з 13:00 до 14:00
Місце проведення: Палац студентів НТУ «ХПІ» (41-я аудиторія, 3 поверх),
вул. Пушкінська, 79/1.



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі