На енергомодернізацію садків, шкіл та лікарень в Україні планують залучити 300 млн євро

На енергомодернізацію садків, шкіл та лікарень в Україні планують залучити 300 млн євро
23 вересня на засіданні Уряду були схвалені проекти двох розпоряджень, які дозволяють залучити позики Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту “Енергоефективність громадських будівель в Україні” у розмірі 300 млн євро. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.

Зокрема, реалізація розпорядження “Про залучення коштів позики від Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту “Енергоефективність громадських будівель в Україні”, підготовленого Мінрегіоном, дасть змогу здійснити заходи з енергоефективності у невеликих містах, що значно зменшить навантаження на Державний та місцеві бюджети за рахунок економії видатків на оплату енергоносіїв.

Заходи з енергоефективності будуть впроваджуватися у дитячих садках, школах, лікарнях, адміністративних та інших будівлях соціального та культурного призначення.

Іншим розпорядженням Кабінет Міністрів сформував персональний склад делегації України з представників Мінрегіону, Мінфіну, Мінекономіки, МЗС та Мін’юсту та директиви для участі у переговорах з ЄІБ для подальшого підписання Фінансової угоди та реалізації проекту “Енергоефективність громадських будівель в Україні”.

На думку Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, «досягнення домовленостей з Європейським інвестиційним банком щодо довгострокової низьковідсоткової позики, спрямованої на підвищення енергоефективності у будівлях соціального призначення, створює міцний фундамент для впровадження реформи енергоефективності та забезпечить фінансову можливість для розвитку муніципального енергоефективного простору».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі