Названо півфіналістів Телеком-акселератора 2.0 Radar Tech за підтримки Київстар

Названо півфіналістів Телеком-акселератора 2.0 Radar Tech за підтримки Київстар
Експерти проекту відібрали учасників преакселераційної програми, участь в якій ще на крок наблизить українські стартапи до повномасштабного виходу на комерційний ринок.

Представники компанії Київстар і Radar Tech відібрали 30 команд, які пройдуть преакселераційну програму в рамках Телеком-акселератора 2.0. Ці команди стануть учасниками тижневої програми підготовки до акселерації і зможуть змагатися за потрапляння до фінальної частини проекту. Повний перелік команд можна знайти на сайті Radar Tech.
Відбір став результатом 2-місячного прийому заявок, в результаті якого прийнято 185 проектів від молодих підприємців Львова, Києва, Одеси, Дніпра, Вінниці та інших міст. Це в 1,5 разу більше, ніж минулого року. Найбільш розповсюджені напрямки, в яких учасники пропонують свої рішення – взаємодія з користувачами та проекти для бізнес-клієнтів.

В цілому, команди, що пройшли відбір, представили безліч інноваційних проектів. Серед них сервіс із прийому платежів, online-каса для роздрібної торгівлі, рішення з Р2Р-кредитування малого бізнесу, браузери доповненої реальності, цифрова радіомережа, що самоорганізується, та інші. Також є такі ідеї, як онлайн-бюро знахідок, аналітика і статистика для гри Minecraft, і навіть додаток для співпраці з сурдоперекладачами.

«Запускаючи другий набір у Телеком-акселератор, ми поставили собі за мету отримати більш грамотні та якісні заявки від стартапів. Для цього ми провели 2 навчальних заходи ще до першого відбору: лекційний інтенсив з основ технологічного бізнесу Startup Unicorn Camp і хакатон інноваційних ідей Idea Garage. Відбираючи 30-ку, ми переконалися, що досягли поставленої мети. Команди півфіналу пройдуть тиждень преакселераційного інтенсиву: на Unit.сity з ранку до вечора для учасників проводитимуться лекції, практичні воркшопи, індивідуальна робота, зустрічі з менторами. За підсумками преакселерації ми відберемо десятку фіналістів, які візьмуть участь у Телеком-акселераторі 2.0», ‒ розповідає Альона Калібаба, СЕО креативного простору «Часопис», член стратегічної групи і ментор Radar Tech.

Після фінального відбору на учасників чекають 11 тижнів активної роботи над власними проектами. Програма акселератора складається з 4 навчальних модулів, кожен з яких включає в себе тиждень інтенсивного навчання на території UNIT.сity і час на «роботу в полі». У фіналі програми відбудеться DEMO DAY, де резиденти акселератора представлять свої успіхи і напрацювання перед командою Київстар, партнерами, інвесторами та іншими гостями події.

«Формат, який ми пропонуємо стартапам, – це корпоративний акселератор. Подібні проекти реалізовані багатьма великими компаніями у світі. У випадку України в нас мета одна – показати країні, що у стартапів є можливість взаємовигідного комерційного запуску продуктів спільно з великими компаніями. Звичайно ж, з одного боку, це додаткові зусилля з боку компаній, з іншого боку, це ризики для обидвох сторін. Але це і не для слабаків, а тільки для тих, хто готовий працювати 24/7, працювати в ритмі корпорацій. Розуміючи всі ці нюанси, все можливо», – зазначив Олексій Мась, радник з цифрових та інформаційних технологій Київстар.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі