НТУ «ХПІ» відвідав аташе Посольства Австрії

НТУ «ХПІ» відвідав аташе Посольства Австрії
2 грудня відбулася зустріч ректора ХПІ професора Євгена Сокола з аташе Посольства Австрії з питань освіти і науки Андреасом Венніґером (Andreas Wenniger). Мета візиту — проведення переговорів щодо можливостей співпраці університету з Австрійської службою академічних обмінів (OeAD).

НТУ «ХПІ» на переговорах також представляли керівник відділу міжнародних зв'язків Олександр Гончаров та завідувач кафедри міжкультурної комунікації та іноземної мови професор Олена Горошко.

«Наш університет уже понад 20 років розвиває разом з вишами Австрії спільні програми у сфері науки та освіти. Нещодавно був пролонгований договір з Клагенфуртським університетом, який відкриває наступну сторінку в багаторічному плідному співробітництві. Ми зацікавлені в розширенні міжнародних програм, щоб наші студенти могли здобувати знання і досвід, що так необхідні в сучасному світі», — підкреслив ректор Євген Сокол.

Результатом переговорів стала попередня домовленість про запрошення в ХПІ лектора з Австрії, який буде викладати німецьку мову студентам. У цьому випадку Харків стане четвертим містом в Україні, де використовується такий формат вивчення мови. Як зазначив Андреас Венніґер, на сьогодні австрійські лектори вже працюють у Києві, Львові та Чернівцях.

За словами Олександра Гончарова, якісне вивчення студентами німецької мови є пріоритетним напрямком розвитку вишу, що відкриває широкі перспективи для політехніків. Адже співпраця ХПІ з навчальними закладами і науковими центрами Австрії та Німеччини постійно розширюється.

Довідка:

Австрійська служба обмінів (OeAD) була заснована університетами країни в 1961 р. З 2000 р. OeAD включає не тільки університети, а й інші вищі навчальні заклади, а також школи Австрії. OeAD має статус некомерційної організації.

Австрійська служба обмінів — найбільша організація Австрії у сфері міжнародного співробітництва. Вона робить значний внесок у розвиток освітнього і наукового потенціалу країни та представляє освітню систему Австрії на міжнародному рівні. До основних завдань організації належить сприяння міжнародному науковому і культурному обміну, інтеграційним процесам у галузі освіти, академічної мобільності.
OeAD займається наступними напрямками:

• Підтримка на національному рівні програм Європейського Союзу;
• Проведення стипендіальних програм та надання сприяння дослідницьким проектам;
• Консультування та надання допомоги іноземним студентам і вченим, які приїжджають до Австрії;
• Організація підготовчих курсів для іноземних учнів у Відні, Леобені та Граці за допомогою відповідних університетів;
• Робота з громадськістю;
• Довідково-інформаційна діяльність та консультування.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі