Ощадбанк та ЄБРР підписали мандатний лист у рамках дорожньої карти приватизації банку

Ощадбанк та ЄБРР підписали мандатний лист у рамках дорожньої карти приватизації банку
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Ощадбанк досягли згоди щодо спільної роботи, яка допоможе комерціалізувати банк, поліпшити його корпоративне управління та залучити потужного інвестора.

Домовленість було засвідчено Матео Патроне, керуючим директором по Східній Європі та Кавказу, та Сергієм Наумовим, головою правління Ощадбанку, в мандатному листі, погодженому Міністерством фінансів України.

Цей крок відповідає стратегії розвитку Ощадбанку на 2021-2024 роки та урядовим Засадам стратегічного реформування державного банківського сектору, що передбачають зменшення державної частки в державному банківському секторі з 60 до 25 відсотків до 2025 року.

Одним з аспектів домовленості є очікування ЄБРР щодо вступу Ощаду до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що покращить конкурентне середовище в банківському секторі та забезпечуватиме чесні умови приватизаційного процесу.

«Це важливий крок у рамках нашого довготривалого партнерства з Ощадбанком та Міністерством фінансів України в напряму комерціалізації та наближенні можливої приватизації. Це також складова програми ширшого партнерства з українсько владою в запровадженні реформ», – прокоментував Матео Патроне, керуючий директор по Східній Європі та Кавказу.

«Мандатний лист відкриває можливості для подальшої співпраці з ЄБРР у рамках реалізації стратегії Ощадбанку, нещодавно ухваленої Кабінетом Міністрів. Висловлюємо щиру подяку нашому стратегічному партнеру, який вкотре підтвердив свій намір підтримувати Ощадбанк на шляху підвищення ефективності та приватизації», – заявив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанк.
__________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі