Пасажиропотік харківського аеропорту в січні зріс на 55%

Пасажиропотік харківського аеропорту в січні зріс на 55%
Послугами Міжнародного аеропорту «Харків» у лютому 2020 року скористалися 103,4 тисячі людей. Це на 57% більше, ніж аналогічного періоду минулого року, коли показник складав 65,8 тисячі пасажирів. З них міжнародними перельотами скористалися 86,3 тисячі людей, внутрішніми — 17,1.

Усього відбувся 421 виліт з харківського аеропорту. Найпопулярнішими напрямками стали Шарм-Ель-Шейх, Стамбул, Київ, Краків, Варшава, Відень, Гданськ, Катовіце, Познань і Вроцлав.

Разом за два місяці послугами аеропорту скористалися 215 тисяч пасажирів. У порівнянні з січнем і лютим 2019 року це більше на 56%.
Подальше зростання очікується і в березні у зв’язку з відкриттям та поновленням низки міжнародних рейсів. 29 березня нові рейси відкривають одразу дві авіакомпанії: Ryanair запускає рейси до Варшави (Модлін), SkyUp Airlines — рейси до Тель-Авіва. 30 березня авіакомпанія Wizz Air відкриває рейси до Будапешта. А днем пізніше, 31 березня, SkyUp Airlines поновлює прямі перельоти до Парижа.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі