Переможці Національного етапу Еко-Техно Україна міжнародного конкурсу ISEF представлятимуть країну на всесвітньому фіналі в США

Переможці Національного етапу Еко-Техно Україна міжнародного конкурсу ISEF представлятимуть країну на всесвітньому фіналі в США
Визначені фіналісти національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості учнів ISEF (International Science & Engineering Fair). П'ятеро талановитих молодих вчених будуть захищати честь України на міжнародній науковій арені в рамках світового фіналу, який в цьому році пройде 10-15 травня в американському місті Анахайм, штат Каліфорнія.

У конкурсі взяли участь 408 (237+171) учнів, які представили 347 (207+140) проектів. Майже 50 членів журі - вчені, викладачі, інженери - вибирали найкращі і найбільш перспективні роботи в 14 категоріях знань: біологія (науки про рослини, науки про тварин); екологічна інженерія; клітинна та молекулярна біологія; науки про людину; науки про Землю та довкілля; хімічна інженерія; хімія та біологія; інженерія, матеріалознавство, інформаційні технології, робототехніка, енергетика, математика, фізика і астрономія. Захист, традиційно, проходила на базі організатора конкурсу - Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді (НЕНЦ) і паралельно, з організатора - фізико-технічного інституту КПІ.

У цьому році 5 робіт заслужили право представити Україну на міжнародному фіналі:

1. Малярчук Єва, проект: «Попередження конфліктів в учнівському колективі середнього і старшого шкільного віку як інструмент превенції буллінг», 11 клас, Нетишинська середня загальноосвітня школа №2, Хмельницька обл.
2. Кислова Анастасія, проект: «Рішення проблеми надлишкової ваги шляхом вибору посуду для подачі їжі», 10 клас, Вище професійне училище №33, м.Київ.
3. Віктосенко Юлія, проект: «Отримання каротиноїдів шляхом утворення композиту Zn-Al двошаровий гідроксид - каротиноид IN VITRO в середовищі фрешів овочів і фруктів», 9 клас, «Хіміко-екологічний ліцей», Дніпровська обл.
4. Неруш Руслан, проект: «Нова методика оцінки процесу дегрессіі екосистеми», 11 клас, «Маріупольський технічний ліцей», Донецька обл.
5. Зінькова Валентина, проект: «Атаки типу Блейхенбахера на узагальнені схеми Ель-Гамаля», 10 клас, технічний ліцей НТУУ «КПІ»

ISEF - International Science & Engineering Fair - найбільший в світі міжнародний конкурс науково-технічної творчості для школярів, заснований в 1950 році. Щорічно в міжнародному фіналі беруть участь близько 1800 представників з майже 80 країн світу. У складі журі Нобелівські лауреати і вчені зі світовим ім'ям, які обирають кращих в 17 категорій знань. Учасники борються за призовий фонд близько $ 5 000 000.

До минулого року протягом 20 років титульним спонсором ISEF виступала корпорація Intel. У 2020 році новим спонсором стає компанія Regeneron. Конкурс зазнає змін і в українському етапі: нова назва «Еко-Техно Україна», візуальний ребрендинг, нові підходи до менеджменту конкурсу покликані привернути ще більше учасників і допомогти їм добитися успіху як на міжнародному фіналі, так і в українській науці.

Про партнерів «Еко-Техно Україна»

Молоді вчені надихають не тільки організаторів ISEF, а й багатьох підприємців, фонди, представників бізнесу. З кожним роком проекти молодих вчених привертають все більше уваги і підтримки. Автори цих робіт отримують спеціальні нагороди і призи для розвитку своїх проектів.

Конкурс цього року підтримали: корпорація Atmosphere, Syngenta, компанія ColorWay, Fly Technology, Panasonic, ENSOF (InterSchoolTM), бренд goodram, Міжнародний Дитячий Університет «Youth Flow Academy», Національний центр «Український дім», компанія «Хуавей Україна», компанія «EDG» та ін.

Конкурс Еко-Техно Україна проходить під патронатом Міністерства освіти і науки України.
___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі