Понад 50 млн грн за 10 років інвестував ДТЕК у розвиток Запорізького краю

Понад 50 млн грн за 10 років інвестував ДТЕК у розвиток Запорізького краю
ДТЕК – відповідальний бізнес та надійний партнер громад. Тому понад 10 років в Запорізькій області компанія реалізує низку соціально-значущих проєктів. Таке партнерство бізнеса і громади сприяє економічному розвитку краю та поліпшенню умов проживання людей. Компанія зацікавлена у сталому розвитку регіону. Тут розташовані флагманські електростанції ДТЕК – Запорізька ТЕС та три вітропарки ДТЕК ВДЕ.

16 грудня представники класичної та альтернативної енергетики ділилися досвідом у впровадженні інновацій та соціальних ініціатив, говорили про майбутнє енергетики. Керівники ДТЕК Запорізької ТЕС та ДТЕК ВДЕ взяли участь у V Міжнародному форумі інтеграції та кооперації "INCO FORUM 2021". Захід став комунікаційним майданчиком для громад, міжнародних організацій та бізнесу. Мета форуму – сприяти соціально-економічному розвитку Запорізької області, об’єднати та залучити для цього інвесторів. Власними напрацюваннями разом із експертами ДТЕК ділились вітчизняні представники та учасники з Литви, Туреччини, Чехії та інших країн.

На форумі презентували успішні проєкти громад: інфраструктурні, аграрні, проєкти класичної та альтернативної енергетики. Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух підкреслив, на скільки важливим є вклад енерго-бізнесу у сталий розвиток та енергобезпеку країни.

«Запорізька область має найпотужніший в країні енергетичний комплекс. Він представлений всіма видами електростанцій. Ось в Енергодарі - ДТЕК Запорізька ТЕС. Вони постійно інноваційно розвиваються. Знаємо, що на їх території встановили першу в Україні систему накопичення електроенергії. Ця батарейка може зарядити всі смартфони області одночасно. Завжди приємно, що технологічні досягнення демонструють нам те, що бізнес працює на відповідальному рівні, відповідно до світових стандартів», - прокоментував голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух.

«Підприємства ДТЕК забезпечують енергонезалежність країни. Впровадження інновацій та кращих практик на виробництві, своєчасний ремонт обладнання, стабільне енергопостачання споживачів – наш внесок в безпеку енергосистеми, в її майбутнє. А встановленням системи накопичення електроенергії ДТЕК започаткував в країні новий ринок – ринок накопичення електроенергії», - розповів в.о. директора ДТЕК Запорізька ТЕС Максим Шевцов.
Також на форумі велику увагу приділили проєктам соціального партнерства та розвитку громад. Голова ЗОДА підкреслив успішну роботу інвестицій в регіоні та потенціал для подальшого розвитку.

«За останні 10 років соцінвестиційний внесок від ДТЕК у розвиток Запорізького регіону склав 52 млн грн. Наша компанія зацікавлено в тому, щоб міста, де розташовані наші підприємства, були розвинутими та комфортними для проживання. Впевнений, що розвиток нашого регіону є тією темою, навколо якої громада, держава та приватний бізнес в змозі об’єднатися та діяти спільно», - прокоментував в.о. директора ДТЕК Запорізька ТЕС Максим Шевцов.

А завдяки діяльності іншого підприємства ДТЕК - ВДЕ Запорізький край став лідером країні у розвитку вітроенергетики. Тут знаходиться перша в області і найбільша в Україні за потужністю вітрова електростанція - ДТЕК Ботієвська ВЕС. Загалом з 596 МВт встановлених потужностей у вітроенергетиці у Запорізькій області, близько 500 МВт належить ДТЕК ВДЕ.

«Історія ДТЕК в Запорізькому краї – це історія високоякісного партнерства та відповідальності, лідерської першості та інновацій. Ми вдячні керівництву області і громадам за продуктивну співпрацю та партнерську підтримку бізнесу. Впроваджуючи сучасні технології у відновлюваній енергетиці, ми робимо значний внесок в енергонезалежність України та сприяємо досягненню цілей з декарбонізації», – підсумував свою доповідь Андрій Журов, в.о. операційного директора ДТЕК ВДЕ, який представляв компанію на цьогорічному формі.

Як стверджують організатори, за роки проведення «INCO FORUM» до підвищення економічної спроможності та пізнаванності Запорізької області долучилися фахівці з понад 20 країн світу, а презентовані кейси громад і бізнесу сприяли залученню інвесторів для їх реалізації.
_______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі