ПриватБанк завершив третій квартал року з прибутком 21,3 млрд грн

ПриватБанк завершив третій квартал року з прибутком 21,3 млрд грн
ПриватБанк завершив третій квартал 2020 року з прибутком 21,3 млрд грн. Про це повідомила прес служба банку. За підсумками першого півріччя року прибуток банку становив 14,1 млрд грн.

За даними прес служби, збільшення прибутку банку було забезпечено насамперед зростанням комісійних доходів. Відновлення ділової активності у третьому кварталі дозволило ПриватБанку збільшити обсяг чистих комісійних доходів у порівнянні з другим кварталом на 29% - до 13 млрд за підсумками 9 місяців року. Чистий процентний дохід, зважаючи на відчутне зниження відсоткових ставок за кредитами малому та середньому бізнесу, у третьому кварталі залишився на рівні попереднього кварталу та за підсумками 9 місяців року становить 15,9 млрд грн.

Всього від обслуговування клієнтів та виконання банківських операцій за 9 місяців 2020 року банк отримав 19,0 млрд грн прибутку. Інша частина прибутку – результат впливу макроекономічних та інших факторів. Так, зміни в світовій економіці та економіці України обумовили збільшення результату від облігацій внутрішньої державної позики, що були отримані як внесок в статутний капітал банку при націоналізації. Результат цього сегменту за 9 місяців склав 18,4 млрд грн. Одночасно переоцінка цих облігацій частково нівелює від’ємний вплив на результати банку коливань валютних курсів, що за 9 місяців 2020 року обумовило -7,5 млрд грн збитків.

В 3 кварталі 2020 року банк продовжив формувати страхові резерви під можливі збитки внаслідок дії пандемії коронавірусу, але основна частина таких резервів була сформована в 1 півріччі.

________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі