«Шовковий шлях» від Ekol Logistics 4.0

«Шовковий шлях» від Ekol Logistics 4.0
Ekol Logistics продовжує реалізацію стратегії розвитку інтермодальних перевезень. Відповідно до цієї мети компанією було відкрито нове залізничне сполучення між Китаєм і Угорщиною. Деталі цього проекту провайдер озвучив в рамках Міжнародної транспортно-логістичної виставки в Мюнхені, Німеччина.

Перший «тестовий» потяг стартував на початку квітня. Його маршрут пролягав через Казахстан, Росію, Білорусь, Польщу і Словаччину. Потяг подолав 9300 кілометрів і прибув у пункт призначення - Будапешт, Угорщину. Скорочення термінів доставки вантажу стало ключовою перевагою даного маршруту. Вся поїздка зайняла 17 днів, що майже на 30 днів менше, ніж той самий маршрут, організований морськими та залізничними шляхами.

З кінця квітня по маршруту Іу-Будапешт слідують щотижневі потяги компанії. Ekol планує запуск нових, більш оптимальних маршрутів, які будуть анонсовані в травні і з'єднають Будапешт з іншими китайськими містами. Також в планах Ekol - організувати рух 8 потягів з Китаю в Європу. При цьому пунктом призначення стане не тільки Будапешт, а й інші європейські міста. Для організації перевезень буде використана інфраструктура 8 залізничних терміналів у Китаї, а також потужності 4 власних логістичних комплексів Ekol в Європі.

Компанія організовує транспортне сполучення на території ЄС, співпрацюючи з оператором Deutsche Bahn (DB). Послуги терміналу надає компанія Mahart Container Center (MCC), а митне оформлення в Будапешті і розподіл товарів за європейськими напрямками здійснює Ekol, використовуючи власні ресурси.

«Ми пишаємося тим, що є першопрохідцями в Угорщині, пропонуючи транспортні рішення для організації прямих перевезень товарів з Китаю в Угорщину. Наше рішення не тільки безпечно з точки зору екології, а й є найбільш оптимальним для наших клієнтів, адже дозволяє створювати нові конкурентні переваги. Наше рішення - це дійсно найкраща альтернатива більш тривалим за термінами доставки морським перевезенням і більш дорогим - авіа. Угорська державна податкова і митна адміністрація (NAV), а також кілька митних агентів Угорщини протягом декількох місяців розробляли стратегію створення центру митного оформлення і подальшої дистрибуції китайських товарів в Європі. Історія показує, що проект «Шовковий шлях» завжди був успішним бізнесом, якщо розумно підійти до його управління. Ми віримо, що це можливо і в наші дні. Ми створюємо необхідні взаємозв'язки для нового співробітництва, і той факт, що у нас є унікальне рішення, створює додаткову цінність для наших Клієнтів», - підкреслив Ахмет Мусул, голова правління Ekol Logistics.

Завдяки цьому потягу Ekol зможе створити транспортне сполучення з Китаєм і для інших європейських країн. Уже в цьому році провайдер планує відкрити свою власну компанію в Китаї і запустити прямий потяг Китай-Туреччина.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі