Smart Agro Forum №2

Smart Agro Forum №2
У той час, як космічні кораблі борознять простори Всесвіту ... 12 квітня 2017 року у Міжнародний день космонавтики в місті Києві відбувся ІІ-й Всеукраїнський форум по ІТ-технологіям в агропромисловому секторі – Smart Agro Forum №2, який радо вітав керівників аграрних та ІТ компаній України у теплому та гостинному конференц холі INVERIA flow space за адресою: вул. Володимирська, 49-А.

Smart Agro Forum №2 – це семигодинний інтенсив, який перетворився у свято інновацій та стартапів для АПК. До уваги відвідувачів були представлені 17 доповідей, в яких розкривалась доцільність використання представлених технологій для автоматизації різних процесів роботи агро підприємства.

Форум проходив за підтримки міжнародної виставки Агро-2017.

Генеральний спонсор цьогорічного форуму - UCloudТМ, спеціаліст з хмарних рішень. Данило Бєлов, директор з розвитку UCloudTM, відкривав форум і у своєму виступі детально повідав, як за допомогою хмарної технології зробити безхмарним будь-який бізнес.

Спонсором зони реєстрації виступила компанія SmartFarming, яка цього року представила рішення по безпілотним технологіям не тільки у доповіді, а ще й в експо-зоні компанії, яка користувалася великим попитом з боку відвідувачів. Доповідачем став керівник компанії Артем Бєлєнков, який вдруге люб’язно погодився стати також модератором основної програми форуму.

Спонсором Startap Stage стала Асоціація AgTech Ukraine. Голова Асоціації – Юрій Петрук, не тільки активно допомагав у організації форуму але й виступив модератором третього блоку.

Програма Smart Agro Forum №2 складалася з трьох блоків інформації, двох кава-брейків, обідньої перерви, півгодинного післяобіднього нетворкінгу та коктейлів після форуму.

Перший блок стосувався моніторингу різних процесів у АПК. Крім виступів головних спонсорів форуму UCloudTM та компанії SmartFarming, також велику цікавість у аудиторії викликала доповідь Олександра Булавки, інженера відділу супутникових і мобільних технологій BitrekТМ на тему «Інноваційне обладнання для системи моніторингу автотранспорту в аграрному сегменті». Про актуальність даної системи свідчила велика кількість зацікавлених відвідувачів на експо-зоні компанії.

Супутниковий моніторинг від компанії ТВІС теж зірвав хвилю запитань від делегатів. Усі охочі могли поспілкуватися з директором компанії – Ясинським Олесем Леонідовичем та відвідати експо-зону компанії.

У першому блоці також були представлені такі технології : «Система контролю і управління іригацією», доповідачем виступив Вацкель Володимир Юрійович, генеральний директор компанії «Ай Ті-Лінкс» та проект «АГРОМОНІТОР - сервіс для допомоги агровиробникам у плануванні обсягів вирощування сільськогосподарських культур» доповідачем став Андрій Татомир, керівник проекту.

У другому блоці були представлені: «Безпілотні наземні комплекси та IT технології для АПК» від компанії «Інфоком ЛТД; «Технологія LoRaWAN» та «ІТ у гідридних хмарах» від представників компанії «ЕС ЕНД ТІ Україна»; «Інтелектуальний інформаційний хаб на основі інтеграційних рішень компанії IBM» від компанії «ІТ Спеціаліст» та технологія «Агропортал – єдине вікно доступу до консолідованих даних агропідприємства» від компанії «ГІСІНФО».
Третій блок Startap Stage зібрав ще молодих, але вже перспективних новаторів та їх технології. До уваги відвідувачів були представлені стартапи від компаній: Kray Technologies, «АЛАНА-ЭКО», SmartEp, GrainTrack, AgroYard, Skok Agro.

Інформаційними партнерами форуму виступили різні видання, як профільні, так і просто зацікавлені у даному заході: www.kompass.com, АгроOnline, AgroNews, Agroexpert, AgroOne, «Аграрний Тиждень. Україна», «Агробізнес Сьогодні», «АграрНик», «АгроСвіт», Aggeek, «Агро Партнер», Agrobiz.net, IT Ukraine Association, AgroUA, Агрокар’єра , Український клуб аграрного бізнесу, компанія «Соєвий Вік», InVenture та інші.

Загалом Smart Agro Forum №2 зібрав більше 90 учасників.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі