У Харкові з’явилися перші абоненти нової мережі Укртелекому

У Харкові з’явилися перші абоненти нової мережі Укртелекому
Укртелеком розпочав підключення абонентів у Харкові до нової модернізованої мережі

Перші чотири активні розподільчі шафи, встановлені по вул. Лозівській, Великій Панасівській, Ромашкіна та на проспекті Людвіга Свободи, почали обслуговувати біля 800 абонентів АТС-775, 712 та 36. Швидкість інтернету на існуючих ADSL-лініях тут зросла до 20 Мбіт/с.

У Харкові триває процес модернізації Укртелекому, який передбачає побудову нової волоконно-оптичної мережі довжиною до 1350 км, а також заміну 79 застарілих АТС на 690 нових активних шаф. Наразі встановлено вже 31 нову розподільчу шафу у різних районах Харкова, разом із розбудовою мережі продовжується переключення абонентів зі старого обладнання на нове. У планах компанії до кінця року перевести на нову мережу 30 тисяч абонентів.
Після підключення до модернізованої мережі абоненти отримують не лише значно вищу швидкість інтернету – до 20 Мбіт/с за існуючою технологією ADSL, а й доступ до нових послуг. Серед них – швидкісний інтернет за технологією VDSL (до 50 Мбіт/с), оновлена цифрова телефонія та «Інтерактивне TV», нові «хмарні» рішення для бізнес-абонентів, а також — можливість проведення оптичного кабелю до квартири чи офісу та інтернет-доступ на швидкості до 1 Гбіт/с.

Модернізація мережі в Харкові відбувається у рамках наймасштабнішої програми технічної модернізації за всю історію Укртелекому. За 2,5 роки планується модернізувати мережу компанії у 6 найбільших містах України: Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі та Львові. Загальні інвестиції в модернізацію до 2018 року сягнуть 250 млн доларів.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі