У ХПІ створили «Науковий Андеграунд»

У ХПІ створили «Науковий Андеграунд»
26 червня на базі НТУ «ХПІ» відбулося відкриття коворкінгу «Scientific Underground» для молодих вчених м. Харкова. Мета проекту — підтримка наукової, винахідницької та творчої діяльності молодих вчених різних кафедр ХПІ та інших вишів міста.

Робота креативного простору передбачає реалізацію наукових, освітніх та соціальних проектів, створення умов для співпраці вчених різноманітних напрямків науки для спільних розробок та стартапів.

«Це майданчик, де науковці можуть у невимушеній обстановці обговорити свої розробки, адже для цього не завжди потрібно збирати великі зали. Це також чудове місце для проведення науково-популярних заходів», — розповів голова Ради молодих вчених НТУ «ХПІ», доцент Роман Томашевський.

Створення коворкінгу стало можливим завдяки зусиллям ініціативної команди співробітників та аспірантів Політеху, Ради молодих вчених та за сприяння і матеріальної підтримки ректорату.

«Весь розвиток нашого університету пов’язаний з ініціативами молодих вчених. Саме вони мають рухати вперед науку, засвоювати нові тенденції в освіті, робити нові стартапи, а для цього, безперечно, потрібно створювати певні умови. Сьогоднішнє відкриття — це один з необхідних кроків на шляху до розвитку науки та освіти», — зазначив ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол, який особисто привітав всіх гостей «Наукового Андеграунду».

«Scientific Underground» також відвідали заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Олександр Труш та голова Ради молодих вчених при Харківській облдержадміністрації кандидат медичних наук Наталія Куфтеріна. «Це ще один проект, виконаний під егідою Ради молодих вчених при ХОДА, за підтримки губернатора області Юлії Світличної. Використовуючи свій розум, свої руки, молоді вчені створили цю платформу, втілюють у життя свою ідею. Молодці!», — підкреслив Олександр Труш.

Перший день роботи коворкінгу ознаменувався науковими демонстраціями з хімії та фізики, виступами музичних гуртів «Осколки времени» та «ВЛ-8», науково-популярними лекціями на теми 3D-друку, зоології, органічного синтезу.

Довідка:

Ідея некомерційного креативного простору для наукової співпраці молоді з’явилася наприкінці 2016 року. Першими її висунули завідувач кафедри фізичного матеріалознавства для електроніки й геліоенергетики доцент Роман Зайцев та доцент кафедри етики, естетики та історії культури Василь Маліков. Згодом навколо проекту утворилася велика команда небайдужих молодих вчених ХПІ. Організував роботи з ремонту, закупівлі меблів та створення інфраструктури коворкінгу проректор НТУ «ХПІ» з науково-педагогічної роботи Магомедємін Гасанов. Впродовж півріччя за безпосередньої участі науковців було приведено до ладу приміщення, створено комфортні умови для праці та творчості всіх гостей креативного простору. Відремонтоване приміщення може вмістити близько 40 осіб, обладнане зручними меблями та швидкісним інтернетом.



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі