В Україні стартував пілотний проект з впровадження системи добровільного медичного страхування витрат на лікарські засоби

В Україні стартував пілотний проект з впровадження системи добровільного медичного страхування витрат на лікарські засоби
В Україні стартувала нова ініціатива МОЗ та Комітету ВР України з питань здоров’я нації, провідних асоціацій страхових компаній та ПриватБанку щодо впровадження добровільного медичного страхування витрат на лікарські засоби.

Спільний меморандум про співпрацю в галузі розвитку медичного страхування сьогодні підписали керівники міністерства, парламентського комітету з питань здоров’я нації, ПриватБанку та Національної асоціації страховиків України, Ліги страхових організацій України і Асоціації «Страховий бізнес».

“Чому нам цікавий розвиток медичного страхування , як однієї з найбільш важливих реформ, що стосуються кожного українця? Тому що нам довіряють пів країни, ми найбільш технологічний банк України, і разом ці фактори роблять ПриватБанк унікальною платформою для розвитку інновацій не лише в банківській сфері, а й всіх сферах розвитку суспільства, - відзначив голова правління Приватбанку Герхард Бьош. - Ми маємо унікальні компетенції та досвід, щоб разом з партнерами страхового ринку, медичної галузі рухати вперед такі проекти, які роблять життя українців більш якісним та безпечним, та сприяють розвитку найсучаснішого медичного сервісу”.

Згідно з меморандумом, сторони домовилися про впровадження в Україні прозорої, конкурентної та ефективної системи добровільного медичного страхування, пов’язаного із відшкодуванням понесених застрахованою особою витрат на лікарські засоби та вироби медичного призначення при отриманні медико-санітарної допомоги. Меморандум має відкриту форму — до нього можуть приєднатися інші учасники, які готові розвивати медичні сервіси в Україні. Наразі формується робоча група для відпрацювання питань та рішень, які можуть виникнути в процесі реалізації проєкту.

З початку грудня пілотний проект фармакологічного страхування вже стартує в 6 містах України - Рівному, Сумах, Запоріжжі, Одесі, Харкові та Києві. Система буде підключена до сімейного лікаря, який під час обстеження ідентифікує пацієнта та його страховий поліс. Після постановки діагнозу, сімейний лікар виписує рецепт на ліки, і якщо вони входять в програму фармакологічного страхування, то автоматично бронюються в аптеці. Далі пацієнту приходить смс повідомлення з адресою та назвою аптеки, де можна забрати ліки. Оплата ліків страховою компанією відбувається автоматично без залучення пацієнта або лікаря.
____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі