В Україні вироблено рекордний обсяг рафінованої соняшникової олії

В Україні вироблено рекордний обсяг рафінованої соняшникової олії
У вересні 2020 року виробництво рафінованої соняшникової олії українськими підприємствами склало рекордні для даного місяця 60 тис. тонн проти 58 тис. тонн роком раніше. Про це повідомляє Державна служба статистики України, пише agronews.ua.

Загалом українськими підприємствами у вересні 2020 року було вироблено 460 тис. тонн соняшникової олії, що відповідає торішньому рівню і на 9% перевищує показник вересня 2018 року.

Високий рівень виробництва соняшникової олії на старті поточного сезону пояснюється наявністю значних залишків сировини старого врожаю.

«Близько половини обсягу на нашому заводі було вироблено з торішнього соняшнику», – повідомив ІА «АПК-Інформ» один з великих вітчизняних переробників.

Проте, згідно з прогнозами ІА «АПК-Інформ», в Україні в 2020/21 МР очікується скорочення виробництва соняшникової олії на 10% в порівнянні з рівнем минулого сезону – до 6,34 млн т у зв’язку з прогнозованим скороченням валового збору соняшнику ( на 7% в порівнянні з торішнім показником) і його олійності (на 1-2%) через тривале негативного впливу посушливих погодних умов.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі