В Україні з’являться «розумні» кавові автомати та пристрої для догляду за домашніми рослинами

В Україні з’являться «розумні» кавові автомати та пристрої для догляду за домашніми рослинами
Після завершення першого інкубаційного циклу в лабораторії інтернету речей IoT Lab компанії «Майкрософт Україна» на ринок виходять 7 нових проектів

Київ, Україна, 13 жовтня 2016 р. – Компанія «Майкрософт Україна» представила стартапи, які успішно завершили перший цикл інкубації в лабораторії інтернету речей IoT Lab. За вісім місяців роботи в лабораторії учасники створили робочі прототипи своїх ідей, а деякі проекти налагодили серійне виробництво і підписали контракти з клієнтами.

Наступний набір до другого інкубаційного циклу IoT-лабораторії відкрито до 26 жовтня 2016 року за посиланням. Окрім Києва, учасниками нового набору також зможуть стати стартапи з Одеси та Харкова – «Майкрософт Україна» запускає ще два представництва лабораторії у цих регіонах у партнерстві з місцевими університетами.

«За різними прогнозами, у 2020 році в світі буде функціонувати від 20 до 30 мільярдів IoT-пристроїв. Це надзвичайно перспективний напрям розробок, оскільки IoT-рішення можуть приносити користь суспільству у всіх сферах життя. Запустивши лабораторію інтернету речей, компанія «Майкрософт Україна» разом із партнерами долучилася до створення такої екосистеми стартапів в Україні, і я радий, що сім проектів уже виходять на ринок з готовим продуктом. Ми намагаємося підтримувати українських IT-спеціалістів, розробників та підприємців, аби в них було більше можливостей для реалізації важливих та корисних ідей в Україні», - розповідає Сергій Поплавський, керівник IoT-лабораторії, заснованої компанією «Майкрософт Україна».

Випускниками першого інкубаційного циклу IoT Lab стали 7 проектів:
• Система для моніторингу вендингових автоматів DeviceVoice
• Соціальний проект, що допомагатиме незрячим орієнтуватися в місті OpenWorld
• Інтелектуальна система для аналізу стану посівних полів AgroMonitor
• Комплексне рішення для моніторингу довкілля eNaturr
• Портативна система дистанційного догляду за рослинами EcoBox
• Cистема електронних цінників для магазинів FTS Electronic Shelf Label System
• Платформа Onlizer, яка спрощує інтеграцію «залізних» рішень з хмарними і наземними сервісами

Стартапи цьогорічних резидентів IoT-лабораторії охоплюють різні сфери життя. Зокрема стартап DeviceVoice покликаний вирішити проблему з несвоєчасним обслуговуванням кавових та інших вендингових автоматів: зазвичай їх оглядають з певною періодичністю, тому інженери не завжди можуть оперативно реагувати на несправності чи нестачу продукції.

«DeviceVoice дає змогу слідкувати за наявністю усіх продуктів та справністю автомату в режимі реального часу, відтак це дуже зручне рішення для компаній, що обслуговують вендингові автомати. Ми прийшли в IoT-лабораторію з раннім прототипом, а вже за вісім місяців нам вдалося створити готовий продукт. Крім того, ми розробили систему безготівкової оплати для кавових автоматів. Без участі в IoT-лабораторії такий прогрес навряд чи був можливий: завдяки підтримці спеціалістів «Mайкрософт Україна» нам вдалося знайти клієнтів, для яких ми вже готуємо першу партію зі 100 приладів», - коментує CEO DeviceVoice Андрій Кратік.

Протягом першого циклу інкубації в IoT-лабораторії фахівці «Mайкрософт Україна» та запрошені спеціалісти провели понад 150 годин навчальних сесій – як на технологічну, так і на бізнес-тематику. Учасники IoT Lab взяли участь у більше ніж 20 IT-конференціях. Також для резидентів лабораторії було надано понад 200 найменувань приладів для розробки і прототипізації пристроїв. Такої підтримки вдалося досягти завдяки залученню компаній-партнерів: Intel, Kyivstar, Rohde&Schwartz та інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі