Визначено переможця відкритого конкурсу серед зацікавлених взяти участь у виведенні з ринку ПАТ «ДІАМАНТБАНК» інвесторів

Визначено переможця відкритого конкурсу серед зацікавлених взяти участь у виведенні з ринку ПАТ «ДІАМАНТБАНК» інвесторів
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє про завершення відкритого конкурсу серед попередньо кваліфікованих осіб, зацікавлених взяти участь у виведенні з ринку ПАТ «ДІАМАНТБАНК». На сьогодні визначено переможця та обрано найменш витратний спосіб виведення з ринку ПАТ «ДІАМАНТБАНК» – відчуження частини активів і зобов’язань на користь приймаючого банку із подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку. Триває узгодження умов договору про передачу активів і зобов‘язань. Про факт його підписання та детальніші умови угоди буде повідомлено додатково.

Єдиним учасником конкурсу, а зрештою і його переможцем, стало АТ «ТАСКОМБАНК». Передбачається, що АТ «ТАСКОМБАНК» виступить як приймаючий банк. Від придбання перехідного банку (на що попередньо також заявився переможець конкурсу) АТ «ТАСКОМБАНК» добровільно відмовилось. На сьогодні уже отримано позитивний висновок Національного банку України щодо його, як приймаючого банку, фінансового стану та спроможності виконати зобов’язання перед вкладниками та кредиторами неплатоспроможного ПАТ «ДІАМАНТБАНК».

Відповідно до чинного законодавства та поданої конкурсної пропозиції приймаючому банку будуть передані усі права та обов’язки боржника перед вкладниками ПАТ «ДІАМАНТБАНК» щодо повернення грошових коштів вкладників і сплати процентів за договорами банківського рахунку/вкладу (у тому числі за іменними ощадними сертифікатами) у межах гарантованої суми відшкодування – 200 тисяч гривень. Тобто, у разі укладення договору з переможцем конкурсу відновлюються всі умови депозитних та інших договорів за переданими зобов’язаннями, зокрема строк та валюта вкладу, процентна ставка тощо. Натомість на користь приймаючого банку буде передано частину активів ПАТ «ДІАМАНТБАНК». Надання фінансової допомоги з боку Фонду гарантування приймаючому банку не передбачено.

Виведення неплатоспроможного ПАТ «ДІАМАНТБАНК» з ринку шляхом передачі частини активів та зобов’язань приймаючому банку дозволить Фонду, а отже і державі, зекономити час та кошти на здійснення ліквідації ПАТ «ДІАМАНТБАНК».

Погашення переданих зобов’язань перед вкладникам здійснюватиметься приймаючим банком без залучення фінансових ресурсів з боку Фонду. Натомість активи, що не будуть передані приймаючому банку (у тому числі всі грошові кошти, що залишились на рахунках ПАТ «ДІАМАНТБАНК»), спрямовуватимуться на задоволення вимог кредиторів згідно закону. При цьому основна сума буде спрямована на задоволення вимог кредиторів четвертої (вклади фізичних осіб, що перевищують гарантовану суму 200 000 грн) та наступних черг, зважаючи на те, що за рахунок коштів Фонду вкладникам ПАТ «ДІАМАНТБАНК» буде виплачено лише у межах 140 млн грн гарантованого відшкодування.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі