Western NIS Enterprise Fund виділив ще понад 1 млн доларів США на навчання українців у провідних університетах США

Western NIS Enterprise Fund виділив ще понад 1 млн доларів США на навчання українців у провідних університетах США
Створений урядом США та фінансований Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), фонд Western NIS Enterprise Fund вже третій рік є донором програми SEED Grant. Цього року ще 16 молодих професіоналів з України та Молдови отримали гранти на урочистій церемонії в Американському домі. Перші випускники програми, які отримали стипендії у 2015 році, вже повернулись в Україну і також були присутні на церемонії.

«Нам приємно і надалі підтримувати молодих українських і молдовських фахівців, які прагнуть до особистісного зростання. Добре підготовлені професійні кадри, які готові працювати на керівних посадах та надавати фінансову і правову допомогу зростаючим компаніям та уряду, принесуть неабияку користь Україні та Молдові. Ми переконані, що незалежно від того, чи працюватимуть стипендіати програми SEED Grant у приватному чи у державному секторі, вони не лише примножать число кваліфікованих фахівців, здатних реалізувати кращі світові практики, але й стануть тими самими агентами змін, які так необхідні, щоб у найближчі роки забезпечити процвітання економіки обох країн», - запевнила Ярослава Джонсон, Президент і Головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund.

Серед стипендіатів програми 2017 року дванадцятеро будуть навчатися за програмами МВА (магістр бізнес адміністрування), ще четверо обрали для себе MPA (магістр державного управління) та LLM (магістр права) – по двоє студентів на кожен з цих напрямків. Вони навчатимуться у найкращих університетах США, в тому числі школі менеджменту Єльського університету, школі бізнесу Фукуа, школі бізнесу Бута при Чиказькому університеті, школі бізнесу Хаас при Каліфорнійському університеті в Берклі, школі менеджменту Келлога при Північно-Західному університеті, школі менеджменту Андерсона при Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі, вищій школі менеджменту Семуеля Кертіса Джонсона при Корнелльському університеті, школі бізнесу Теппера при університеті Карнегі Меллон, школі бізнесу Кенана-Флаглера при університеті Північної Кароліни, школі бізнесу Роберта Гойзуети при університеті Еморі, школі права при Пенсільванському університеті, школі права Корнелльского університету, школі бізнесу Амоса Така при Дартмутському коледжі, школі державної політики Гарріса при Чиказькому університеті, школі міжнародних відносин та зв’язків з громадськістю Колумбійського університету.

Марі Йованович, посол США в Україні, підкреслила: «Програма SEED Grant, створена фондом WNISEF за фінансової підтримки USAID, є лиш однією складовою значно масштабнішої ініціативи, що вкрай необхідна Україні для вивільнення свого економічного потенціалу. Україна, зокрема, повинна інвестувати в програми наставництва та стажування, освітні гранти, вивчення спектру комунікаційних навичок, а також підтримувати інші починання, які сприятимуть розвитку професійних навичок керівників державних та приватних підприємств і організацій».

Євген Сташенко, випускник MBA у Duke University’s Fuqua School of Business, стипендіат SEED Grant 2015 та заступник Директора зі стратегії ПАТ «Ургазвидобування», звернувся до стипендіатів: «В США для випускників МВА є багато можливостей для роботи. Тим не менш, вплив, який ви можете здійснити в Україні, є набагато вищим. Сучасна Україна потребує вас для реформ та кардинальних змін. У США можна отримати гроші та стабільність, але лише в Україні ваша робота буде настільки впливовою та важливою».

У рамках програми SEED Grant студентам з України та Молдови надаються гранти, котрі покривають до 100% вартості навчання за напрямами MBA, МРA та LLM у найкращих університетах США. Цей набір студентів є третім в рамках програми. У навчальному році 2015-2016 за кошти програми навчалися п'ятеро українців, а у 2016-2017 стипендіатів SEED Grant вже було 13. За умовами стипендії, після завершення навчання всі вони повинні повернутися в Україну і Молдову і працювати у своїй країні протягом щонайменше трьох років, застосовуючи здобуті знання та навички для розвитку бізнесу і економіки своєї держави.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі