Завдяки «Громаді своїми руками» в Енергодарі з’являться 14 проєктів для покращення життя у місті

Завдяки «Громаді своїми руками» в Енергодарі з’являться 14 проєктів для покращення життя у місті
Новітній освітній простір під відкритим небом, сенсорна кімната для дітей з інклюзією та ІТ- лабораторія для людей похилого віку. Все це та багато іншого скоро з’явиться в Енергодарі завдяки конкурсу грантів ДТЕК «Громада своїми руками». 14 кращих проєктів отримали сертифікати на реалізацію.

«ДТЕК піклується про майбутнє міста, тому 9 рік поспіль допомагає містянам реалізувати актуальні для них проєкти. Активні та небайдужі, енергодарці втілюють свої найсміливіші задуми в життя. Для власного комфорту та зручності. Кампанія багато років є надійним партнером Енергодара. І ми завжди готові підтримати та підставити надійне плече місту», - розповідає в.о. директора ДТЕК Запорізька ТЕС Максим Шевцов.

Один з проєктів переможців має назву «Безпека». Автор Олександр Пилипенко впевнений, що завдяки встановленню пластикових фігур пішохідні переходи в першому мікрорайоні міста стануть безпечнішими. Такі фігури вже встановлюють по всіх великих містах України. На думку Олександра, вони будуть привертати увагу водіїв і додатково повідомляти про те, що поруч можуть переходити люди. А отже потрібно бути максимально уважним і знизити швидкість руху.

«Мій проєкт має на меті зробити дороги нашого міста безпечними. Бо щорічно в наслідок ДТП травмуються та гинуть десятки людей. Я, як енергетик, не з чуток знаю, наскільки важлива безпека и нульовий травматизм - на виробництві та в повсякденному житті. А ще я маю двох дітей. А отже мені не байдужі їхні безпека та здоров’я», - розповідає Олександр Пилипенко.

Також завдяки ДТЕК Енерго в Енергодарі з’являться дитячі та спортивні майданчики, будуть облаштовані та озеленені зони для відпочинку. Ще декілька ідей мають інклюзивне спрямування. В дитячому садочку №10 облаштують спеціалізовану сенсорну кімнату та побудують відкритий майданчик для дітей з інвалідністю.

У 2021 році участь у конкурсі взяли 32 громади в 11 областях України. Компанія отримала 667 конкурсних заявок, з яких конкурсна комісія проєкту у кожній окремій громаді обрала переможців згідно заданим критеріям. Серед переможців – ініціативи у соціальній сфері, екології і енергоспоживанні, охороні здоров’я, спорті, благоустрою міст і селищ, а також співпраці між громадами. Особливий акцент в цьому році конкурс робить на створення безбар'єрного середовища, на інклюзивності в широкому сенсі. Проєкт «Громада своїми руками» трансформувався після приєднання компанії ДТЕК до ініціативи Першої Леді «Бізнес без бар’єрів». Принципи безбар’єрності стали частиною 60% програм та ініціатив, які направляли громади і волонтери на конкурс.
___________________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі