Завершився перший національний етап міжнародного конкурсу молодих вчених Intel ISEF, Intel-Техно Україна 2016-2017

Завершився перший національний етап міжнародного конкурсу молодих вчених Intel ISEF, Intel-Техно Україна 2016-2017
Київ, 21 жовтня 2016 р. - у минулу п’ятницю, 14 жовтня, закінчився національний етап міжнародного конкурсу Intel ISEF — Intel-Техно Україна 2016-2017. У фіналі компетентне журі розглянуло представлені проекти, обравши четверті, треті, другі та перші місця. Також були обрані суперфіналісти — претенденти на подорож до США для участі у фіналі міжнародного конкурсу Intel ISEF.

За традицією, Intel-Техно Україна 2016-2017 проводився у стінах НТУУ “КПІ ім. Ігоря Сікорського” - найбільшого технічного ВНЗ країни, і співзасновника конкурсу разом з Intel Україна. Вже третій раз Intel-Техно Україна відбувається разом з Всеукраїнськім фестивалем інноваційних проектів “Sikorsky Challenge”, і стає помітно, що ці заходи один одного підсилюють та доповнюють. Так, в цьому році у фіналі Intel-Техно Україна 2016-2017 прийняли участь 257 учнів, які представили 210 індивідуальних та командних проектів у 6 галузях знань: фізика та астрономія, інженерія, комп’ютерні науки, математика, енергетика і робототехніка.

За результатами конкурсу, у суперфінал вийшли наступні учасники і їх проекти:

• Ратушна Альона Анатоліївна. Проект: «Дослідження впливу екобезпечних наповнювачів саманної суміші на фізико - механічні властивості цегли - сирцю». Комунальний заклад "Маріупольський технічний ліцей" Маріупольської міської ради Донецької області.
• Крива Ольга Вікторівна. Проект: «LIFELINE». КЗ "Вінницький районний Будинок дитячої та юнацької творчості".
• Коваль Аліса Сергіївна, Потокі Ева Сергіївна, Чалий Олексій Віталійович. Проект: «Окуляри зі здатністю змінювати діоптрії». Політехнічний ліцей НТУУ "КПІ ім. І. Сікорського", м. Київ.
• Крокіс Марія Володимирівна. Проект: «Регулювання рівня води в річках». Львівський технологічний ліцей.
• Миколишин Михайло Юрійович. Проект: «Космічний старт без ракет». Центр науково технічної творчості "Сфера", м. Київ.
• Супрун Юлія Олександрівна. Проект: «Розв’язування діофантових рівнянь першого та другого степенів шляхом пошуку зв’язків між коефіцієнтами». Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів No10 імені Героя Радянського союзу О.Бутка, Комунальний заклад Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.
• Тищенко Валерія Вікторівна. Проект: «Вироблення електроенергії за допомогою хвиль на поверхні води». Херсонський фізико-технічного ліцей Херсонської міської ради при Херсонському національному технічному університеті та Дніпропетровському національному університеті.
• Семенко Каріна Миколаївна. Проект: «Перетворення електроенергії блискавки індукційним методом для подальшого використання». Політехнічний ліцей НТУУ "КПІ ім. Сікорського", м. Київ.
• Марченко Владислав Максимович. Проект: «Інформаційна рукавичка». Львівська обласна Мала академія наук.
• Коцюбайло Антон Васильович. Проект: «Розробка інформаційних методів та засобів діагностування якості охолоджених продуктів». Черкаський фізико-математичний ліцей (ФІМЛІ) Черкаської міської ради Черкаської області.

Суперфіналістам ще не гарантована подорож на міжнародний фінал Intel ISEF у травні 2017 року в США. Їм потрібно здолати ще один етап презентації та захисту своїх проектів, який проходитиме у лютому 2017 року паралельно з підведенням підсумків національного етапу конкурсу Intel-Еко Україна.

Тільки найталановитіші молоді вчені з найкращими проектами зможуть потрапити на міжнародний фінал Intel ISEF, який відбудеться у травні 2017 року у місті Лос-Анджелес, Каліфорнія, США. Там їх працю оцінять відомі вчені, серед яких і лауреати Нобелівської премії.

Побажаємо нашим фіналістам удачі — хай вони гідно представлять свої проекти та повернуться з нагородами!


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі