10-11 вересня в Одесі відбувся V Ювілейний Міжнародний інвестиційний бізнес-форум «Odesa 5T Investment Promotion Forum»

10-11 вересня в Одесі відбувся V Ювілейний Міжнародний інвестиційний бізнес-форум «Odesa 5T Investment Promotion Forum»
10 вересня в концерт-холі «Сади Перемоги» пройшов перший день V Ювілейного Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму «Odesa 5T Investment Promotion Forum». Це головна бізнес-подія півдня України, платформа для діалогу професіоналів, обміну досвідом з ключовими гравцями інвестиційного ринку та укладання угод з міською адміністрацією, державними та приватними компаніями.

Перший день роботи форуму відкрив міський голова Геннадій Труханов з вітальним словом. Серед спікерів виступили: заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олександр Романішин, почесний громадянин міста Одеси Сергій Гриневецький, голова Державного космічного агентства України Володимир Усов, начальник Національного центру управління та випробування космічних засобів (НЦУВКЗ) Володимир Присяжний. Спеціальним гостем форуму стала українська співачка і громадський діяч, міжнародний Амбасадор з відновлюваної енергії Руслана Лижичко.

У цьому році на форумі «Odesa 5T» розглядалися дві ключові теми:

- розвиток науково-дослідницької екосистеми космічних технологій та використання супутникових даних;
- створення і функціонування зони пріоритетного розвитку.

Під час роботи форуму учасники познайомилися з проєктами, реалізованими протягом 5 років за напрямками 5Т, інвестиційними проєктами та концептами, обговорили впровадження сучасних технологій для поліпшення соціально-економічних показників.

У перший день форуму пройшла дискусійна панель «Стратегія економічного прориву. Бачення бізнес-спільноти» (модератор Іван Ліптуга, президент НТОУ).

Серед спікерів виступили:

− Олександр Магунь, президент West Ukrainian Business Club;
− Олексій Чуєв, співзасновник і виконавчий директор спільноти «Бізнес-100», партнер Reputation Institute в Україні;
− Дмитро Казавчинський, співзасновник «Охоронні пломби GST», голова бізнес-клубу «Odessa Business Club».

Також на форумі «Odesa 5T» була представлена експозиція «Made in Odesa» за участю понад 70 компаній та брендів Одеси.

На другий день роботи форуму, який відбувся в Premier Hotel Odesa учасникам заходу було представлено три презентації:

– «Презентація об'єктів державної власності, що підлягають приватизації. Особливості роботи Фонду держмайна» (Олександр Поздняков — начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській і Миколаївській областях).
– «Презентація проєкту PROSTEAR хаб» (Олександр Верник — фаундер проєкту PROSTEAR хаб).
– «Презентація проєкту з розробки мобільного застосунку Let's Odesa» (Сергій Ямроз — маркетинговий консультант, співзасновник, стратегічний директор E/G/Y Creative Agency).
Крім того, пройшли три дискусійні панелі:
– «Інвестиції в сектор туризму та індустрії гостинності» (Модератор — Іван Ліптуга, президент НТОУ).
– «Інвестиції у сферу високих технологій: прибутковість і ризики» (Модератор — Сергій Петренко, засновник рекламного агентства «Одесея»).
– «Сучасні проблеми розвитку транспортного сектора» (Модератор — Роман Моргенштерн, директор з розвитку і маркетингу судноплавної компанії «Укрферрі»).

Серед спікерів виступили:

• Ібрагім Аюб — генеральний директор, член ради директорів International Tourism Investment Corporation Ltd (ITIC Ltd), Invest Tourism Ltd (онлайн-вкл.)
• Денис Торхов — координатор проєктів ЄБРР (онлайн-вкл.)
• Карен Ісакахян — керівник напрямку зростаючих індустрій в програмі USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (онлайн-вкл.)
• Олександр Половіткін — кофаундер Synergy GROUP
• Едуард Режінський — директор керуючої компанії Maestro Hotel Management
• Андрій Осипов — голова правління Одеської кіностудії
• Євген Трескунов — засновник-партнер ТОВ «АВІАПЛАН»
• Ден Пасько — керуючий партнер Diligent Capital Partners
• Сергій Янчевський — начальник інформаційно-аналітичного відділу Національного центру управління та випробувань космічних засобів з темою «Можливості космічних технологій для бізнесу та муніципальних потреб»
• Дмитро Никон — головний економіст ДП «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» з темою «Економіка та космічна галузь»
• Андрій Дрожжин — директор продуктового розвитку в KeepSolid з темою «Управління на основі результату: KPI в міському розвитку»
• Дар’я Пікалова — керівник проєктів і програм КУ «Грантовий офіс Одеса 5Т», менеджерка проєкту «Цифрові культурні маршрути. Інструмент з розвитку туристичного сектора». Тема виступу: «Де шукати гранти?»
• Ілона Павловська — готельєр, засновниця Frapolli21, Wine and Pillow, з темою «Бізнес і туризм. Роль грантових проєктів»
• Галина Малець — незалежна експертка з маркетингу території, туризму і комунікацій
• Ніна Костюк — виконавчий директор Морської палати України, адвокат юридичної фірми АНК, розкрила тему «Актуальні питання, що впливають на інвестиційну привабливість морської галузі»
• Роман Моргенштерн — директор з розвитку і маркетингу судноплавної компанії «Укрферрі» з гострою темою «Укрферрі — 25 років, поєднуючи берега. Чи стане Велика Одеса хабом для поромних перевезень і морських круїзів?»
• В'ячеслав Чеглатонєв — директор по маркетингу і комерції ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса»
• Олексій Кулик — директор з розвитку CSR компанії «Рів'єра Девелопмент». Тема: «Шаттл-сервіс “Рів'єра – Морвокзал” — перший крок для відновлення прибережного морського сполучення в Одесі?»

Також виступив відомий український автогонщик, багаторазовий чемпіон України з дрифтингу, який виступає з брендом Monster Energy, — Дмитро Іллюк.

Odesa 5T – це інвестиційна стратегія міста, яка працює з 2016 року. За цей час у напрямках 5Т – транспорт, торгівля, туризм, технології, траст реалізовано та на стадії реалізації знаходиться понад 50 проєктів та залучено близько 230 млн євро на їх реалізацію. На інвестиційному форумі «Одеса 5Т» традиційно презентуються досягнуті результати за стратегією, а також нові муніципальні інвестиційні проєкти, проходить обмін досвідом з учасниками інвестиційного ринку, муніципалітетами та фондами.

Контактна інформація організаційного комітету бізнес-форуму «Odesa 5T»:
тел.: +380938003050;
e-mail: forum@odessa5t.com;
офіційна сторінка події: www.forum5t.com.ua.

Під час проведення заходу були дотримані вимоги щодо профілактики заходів протидії поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2
___________________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі