10 років Boeing 737 NG у флоті МАУ

10 років Boeing 737 NG у флоті МАУ
Сьогодні, 24 липня 2019 року, виповнилося рівно десять років з дня поповнення флоту МАУ першим літаком Boeing 737 Next Generation. МАУ стала першою українською авіакомпанією, яка почала експлуатацію літаків даного типу. Перший літак «Нового покоління» у флоті МАУ отримав реєстраційний номер UR-PSA.

В результаті поповнення парку літаками Boeing «Нового покоління» МАУ отримала важливу конкурентну перевагу на міжнародному ринку та зміцнила свої лідерські позиції в Україні. Повітряні судна Boeing Next Generation мали низку істотних переваг у порівнянні з попереднім поколінням. Так, питомі витрати на паливо знизились на 14% у порівнянні з Boeing 737-400, на 25% ‒ з Boeing 737-300 та на 34% у порівнянні з Boeing 737-500. Покращення показника економії витрат палива у поєднанні зі збільшенням місткості ‒ 186 місць ‒ сприяла зниженню собівартості пасажирського крісла. У той же час, високі показники надійності двигунів, встановлених на Boeing NG, дозволили підвищити ефективність експлуатації та спростити технічне обслуговування літаків. В результаті у авіакомпанії з’явилась можливість знизити тарифи на авіаперевезення та запропонувати пасажирам більш вигідні ціни на квитки.

За десять років експлуатації літаків Boeing NG у флоті МАУ було 30 суден даного типу: 26 Boeing 737-800 і 4 Boeing 737-900. 12 літаків було отримано безпосередньо з заводу концерну Boeing в Сіетлі. На початку цього року лізинговий контракт по двом першим літакам «Нового покоління» завершився, і борти були повернуті лізингодавцю. На сьогодні флот МАУ нараховує 28 суден «Нового покоління», середній вік яких не перевищує 9,7 років.

«За ці десять років літаки Boeing-737 «Нового покоління» зарекомендували себе, як дуже надійна машина, ‒ зазначив президент МАУ Юрій Мірошников. ‒ Ми експлуатуємо повітряні судна Boeing від дня заснування авіакомпанії, і на сьогодні вони становлять абсолютну більшість у флоті МАУ. На жаль, поставка трьох замовлених нами літаків наступного покоління ‒ Boeing-737 MAX, запланована на квітень цього року, була відкладена на невизначений час через трагічні катастрофи в Малайзії та Ефіопії. Але, незважаючи на ці непередбачені та не залежні від нас обставини, ми маємо намір і надалі планомірно та послідовно реалізовувати програму оновлення та омолодження флоту авіакомпанії».
_____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі