«Дарниця» випускатиме нові препарати швидше, завдяки цифровим технологіям

«Дарниця» випускатиме нові препарати швидше, завдяки цифровим технологіям
Інвестиції у цифрову трансформацію компанії дозволили скоротити терміни виходу на ринок нових лікарських засобів компанії в середньому на два місяці в 2021 році.

В нинішньому році фармацевтична компанія «Дарниця» планує вивести на фармацевтичний ринок більше 25 нових брендів, які налічуватимуть 50 товарних позицій. Завдяки цифровим технологіям, на які активно переходить компанія, строки виходу препаратів вдалося суттєво скоротити, кожен четвертий лікарський засіб потрапить до споживачів на два місяці раніше.

«Дарниця» першою серед вітчизняних фармвиробників почала інвестувати значні ресурси у цифрову трансформацію, завдяки цьому, компанії вдалось мінімізувати значну частину ризиків, які принесла з собою криза, викликана глобальною пандемією COVID-19. Компанія інвестувала вже понад 100 мільйонів гривень у проекти діджиталізації різних сфер виробництва та розробки, а також в систему фармаконагляду. Завдяки цим інвестиціям «Дарниця» змогла реєструвати один новий лікарський засіб кожні два тижні і щотижня здійснювала перереєстрацію власних продуктів в Україні, навіть під час пандемії і жорстких карантинних обмежень.

"Олександр Торгун, директор з регуляторних питань: “Досягти зростання ефективності в регуляторній сфері ми змогли завдяки орієнтованості на передовий світовий досвід, постійному пошуку та впровадженні найпрогресивніших ідей. Пріоритетом “Дарниці” є пацієнт і ми робимо все, щоб забезпечувати максимальний рівень якості і безпеки наших продуктів”."

Сьогодні компанія повністю перейшла на цифрові досьє лікарських засобів, та на електронний моніторинг застосування препаратів і розпочала використання електронних майстер-файлів (eTMF) в процесі клінічних досліджень.

"“Цифрові інновації стабілізують роботу регуляторної служби і зменшують вплив факторів ризику, викликаних локдауном. В 2020 році ми здійснили 24 реєстрації нових лікарських засобів, 55 препаратів були перереєстровні, внесено 350 змін до реєстраційних посвідчень. Ми отримали затвердження 90 процедур в 16-ти країнах світу, що також є результатом цифрової взаємодії і дозволяє компанії фокусно розширювати присутність на зовнішніх ринках”, – повідомив директор департаменту з регуляторних питань “Дарниці”. "

В компанії підкреслюють, що завдяки трансформації регуляторного департаменту і новим цифровим платформам змогли завершили клінічні дослідження в надскладних умовах і прискорити процес виходу 10-ти своїх нових продуктів.
___________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі