DJI FPV - нові враження від польоту

DJI FPV - нові враження від польоту
Компанія DJI, світовий лідер в області безпілотних літальних апаратів і технологій аерофотозйомки, представляє нову систему DJI FPV (first person view - вид від першої особи). До неї, крім вже знайомих за минулими рішеннями FPV окуляр і пульта, входить і спеціально створений для цієї системи дрон. Таке рішення дозволило отримати більшу дальності керованого польоту, кращу якість зображення та багато інших переваг.

Ввімкнув і полетів

Головною перевагою DJI FPV над FPV системами з дискретних компонент полягає в тому, що це повноцінний комплект з вже підготовленим дроном, FPV окулярами і пультом управління. Все вже налаштоване і готове до роботи. Не потрібно витрачати час на підключення модуля камери і управління, тюнінг та балансування конструкції квадрокоптеру. Досить включити компоненти системи і ви вже готові до польоту.

Інтеграція камери і системи управління в корпус квадрокоптера, дозволили отримати чудову аеродинаміку, а також збільшити тягові характеристики і час польоту (до 20 хвилин) відносно FPV систем з навісним підключенням компонентів. При цьому сам дрон додатково оснащено керованим світлодіодним підсвічуванням спереду і на штангах гвинтів, що дозволяє персоналізувати його зовнішність під уподобання пілота.

Захопливіше відчуття польоту і краща якість відео

Оновлені окуляри DJI FPV V2 з технологією DJI OcuSync 3.0 і камера дрона з 150 градусним кутом огляду забезпечують максимально повне відчуття польоту. З роздільною здатністю відеопотоку 810p (вище ніж HD), частотою до 120 кадрів у секунду і затримками менше 28 мс (в режимі низької затримки сигналу) або 40 мс (в режимі найкращої якості зображення) ви отримаєте повний контроль над ситуацією в повітрі. А стабілізація камери RockSteady забезпечить стабільну картинку навіть при виконанні найзапаморочливіших трюків.

Вибираючи режим низької затримки зображення ви анітрохи не втрачаєте в якості зйомки, бо дрон може писати відео безпосередньо на встановлену "на борт" картку пам'яті. Камера забезпечує відеозапис 4К з частотою 50/60 кадрів в секунду, або FullHD з частотою до 120 кадрів в секунду. Швидкість відеопотоку до 120 Мбіт/с дозволяє створювати максимально деталізоване і динамічне відео.

Система DJI FPV, підтримується режим глядача. Досить підключиться своїми окулярами DJI FPV V2 на канал трансляції дрона, щоб оцінити майстерність пілота, і побачити політ його очима. Підтримка системою восьми окремих каналів, дозволяє забезпечити одночасну роботу восьми дронів без створення перехресних перешкод чи зменшення дальності роботи системи.

Краща керованість, безпека і надійність

З новою системою DJI FPV пілот отримує не тільки кращу якість зображення, а й кращий контроль польоту. Збільшена дальність, збалансовані режими управління і поліпшена система захисту від зіткнень дозволяють насолоджуватися польотом, не відволікаючись на рішення пересічних проблем.

Так, дальність роботи системи досягає десяти/шести кілометрів (залежно від регіону), що дає більше можливостей при побудові маршруту польоту.

Також крім ручного і простого режимів керування було додано змішаний режим S. Він об'єднав свободу польоту притаманну ручного режиму зі спрощеним режимом керування, знайомому з інших квадрокоптера DJI.

Покращення безпеки вдалося досягти оснастивши дрон сенсорами виявлення перешкод спереду і знизу. Наявності функції автоматичного повернення при низькому заряді батареї і "розумному" поверненню з огинанням перешкод.
Також у дроні реалізована система автоматичного виявлення керованих дронів ADS-B, яка інформує пілота про появу потенційної небезпеки. Що дозволяє уникнути можливих зіткнень з іншими літальним апаратами.

Додатковий рівень безпеки при несподіваних ситуаціях додає окрема кнопка екстрених гальм. У якому режимі не летів би дрон, при активації цієї кнопки він загальмує і зупиниться протягом декількох секунд.

Навіть в разі аварії дрон DJI FPV дуже швидко ремонтується і повертається у стрій. Все завдяки модульної конструкції: камера зі стабілізатором, шасі і верхня кришка - це окремі компоненти. Досить замінити деталь що вийшла з ладу, і дрон знову готовий до польоту. Якщо ж побоюєтеся дійсно серйозних аварій, то можна докупити сервісний пакет DJI Care Refresh, що покриває широкий спектр можливих поломок.

Додатки для навчання, управління та редагування

Для пілотів-початківців DJI FPV розроблений додаток DJI Virtual Flight, з яким можна попрактикуватися в польотах в віртуальному оточенні. Досить підключити окуляри, пульт управління і можна освоювати фігури вищого пілотажу, не боячись розбити дрон.

Також з системою DJI FPV працює і знайомий користувачам інших дронів DJI додаток DJI Fly. З його допомогою можна переглядати відеопотік з дрона в режимі реального часу (при підключенні смартфона до окулярів через кабель), редагувати відзняте відео і шукати цікаві місця для зйомки, переглядаючи публікації інших пілотів.

Доступність і ціна

Новинку вже можна придбати в мережі партнерів компанії Fly Technology. DJI FPV продається в комплектації з дроном, окулярами DJI FPV Goggles V2, пультом DJI FPV V2 і зарядним пристроєм і обійдеться в 51 770 гривень.
_____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі