Крюківський завод готовий розробляти нові моделі електропоїздів для регіональної пасажирської компанії

Крюківський завод готовий розробляти нові моделі електропоїздів для регіональної пасажирської компанії
Крюківський вагонобудівний завод за три роки готовий створити новий модельний ряд електропоїздів для приміської пасажирської компанії, яку пропонують запустити на умовах державно-приватного партнерства.

Про це повідомив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синегубов після зустрічі з міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим. До речі, у нараді взяв участь голова наглядової ради ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” Володимир Приходько. Про це повідомляють “Новини Полтавщини” з посиланням на ЦТС.

Під час зустрічі актуалізували тему держзамовлень для КВБЗ.

“Говорили про кілька основних напрямів: конкретні кроки, що дадуть змогу виконати доручення Президента та забезпечити замовлення на 90 пасажирських вагонів і трьох дизель-поїздів для Укрзалізниці; пропозицію запустити приміську пасажирську компанію на умовах державно-приватного партнерства, для якої КВБЗ за три роки готовий створити новий модельний ряд електропоїздів; державне замовлення на виготовлення вагонів для метрополітенів українських міст; готовність КВБЗ долучитися до запровадження високошвидкісних магістралей в Україні; ініціативу запустити «Велике будівництво в залізничному секторі», щоб оновити парк вантажних вагонів Укрзалізниці”, – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

За словами Володимира Приходька, є пропозиція створити пасажирську компанію на умовах державно-приватного партнерства. Проект “Слобожанщина” може бути реалізований в Харківській і Полтавській областях.

“Облдержадміністрації Харківської і Полтавської областей пропонують створити свою пасажирську компанію на умовах державно-приватного партнерства. Проект називається “Слобожанщина”. І ми працюємо з ними, орієнтуючись на побажання потенційних партнерів з точки зору конструкції рухомого складу, готові брати участь в проекті як розробники, творці і постачальники його. Проект “Слобожанщина” потрапляє в контекст проекту “Сіті Експрес”, який обговорювався на форумі Украіна.30. Про це говорили президент Володимир Зеленський та інші в своїх виступах 22-23 лютого поточного року”, – зазначив голова наглядової ради ПАТ” КВБЗ “Володимир Приходько.

Нагадаємо, що створення компанії “Слобожанщина” анонсували в березні цього року. На початковому етапі нова компанія планує обслуговувати Харківський район, потім Дергачі, а в перспективі – Куп’янськ, Ізюм, Красноград. Також в проекті зацікавлена Полтавщина. Ініціатор проекту Віктор Остапчук додав, що КВБЗ готовий стати одним з акціонерів нової компанії, витративши 200 млн грн на виробництво нового рухомого складу.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі