МАУ пропонує уряду переглянути вимоги щодо в’їзду в Україну для іноземців

МАУ пропонує уряду переглянути вимоги щодо в’їзду в Україну для іноземців
На даний час серед урядів держав світового рівня набирає оберти масова вакцинація місцевого населення, яка матиме сталу тенденцію до збільшення впродовж поточного року. У зв’язку з цим, ВООЗ, держави-учасниці ЄС, а також міжнародні організації у сфері авіаційного транспорту дискутують щодо введення електронного сертифікату про вакцинацію від COVID-19 для спрощення перетину міжнародних кордонів.

При цьому, за даними МОЗ України, держави в активній стадії вакцинації належать до переліку так званих країн червоної зони станом на 18 січня 2021, що для пасажирів означає обов’язкову самоізоляцію одразу після прибуття або ж повторне проходження ПЛР-тесту.

З метою полегшення перетину українського кордону, МАУ звернулась до Міністерства охорони здоров’я в особі Максима Степанова з пропозицією переглянути та затвердити нові правила щодо в’їзду в Україну вакцинованих осіб за наявності фізичного або електронного сертифікату про щеплення від COVID-19. Це сприятиме поступовому збільшенню пасажиропотоку в країну, а також позитивно впливатиме на формування вакцинальної кампанії в Україні.

Нагадаємо, що з урахуванням особливостей дотримання необхідних температурних режимів, транспортування вакцини авіаційним транспортом є найбільш швидким та надійним способом доставки. З метою забезпечення доставки вакцин, авіакомпанія МАУ підготувала літаки типу Boeing 737 та Boeing 767 для перевезення вакцини в якості вантажу.

Авіакомпанія завжди займає проактивну позицію і висловлює свою готовність щодо транспортування вакцини як в Україну, так і по всьому світу.

_____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі