МАУ виступає за внесення авіаперсоналу до першої черги програми вакцинації

МАУ виступає за внесення авіаперсоналу до першої черги програми вакцинації
Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» наполягає на необхідності внесення Кабінетом Міністрів та Міністерством охорони здоров’я України пілотів та бортпровідників в перелік ключових професій, яким передбачена першочергова вакцинація від COVID-19 згідно з існуючими міжнародними нормами.

Нещодавно керівники п’яти міжнародних організацій, а саме Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО), Міжнародної організації праці (МОП), Міжнародної морської організації (ІМО), Міжнародної організації з міграції (МОМ) та Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), підписали заяву, в якій закликають уряди визначити пріоритетними членів екіпажу авіакомпаній у своїх національних програмах вакцинації проти COVID-19. Разом з іншими основними професіями. Проте, до цього часу план імунізації населення України від COVID-19, розроблений Міністерством охорони здоров’я, так і не передбачає першочергової вакцинації авіаційного персоналу.

«Вакцинація пілотів та бортпровідників у період боротьби з пандемією COVID-19 є стратегічно необхідною. Цей крок важливий і для збереження кадрового потенціалу авіації, і з точки зору посилення захисту від поширення вірусу, який більше року тримає авіаринок на колінах. З огляду на це, ми в МАУ готові виступати не інакше, як амбасадорами вакцинації в Україні», - зазначив СЕО авіакомпанії Євгеній Дихне.

Варто окремо зазначити, що Україна взяла на себе зобов’язання в рамках конвенцій Міжнародної асоціації повітряного транспорту (ІАТА) дотримуватися її нормативів та рекомендацій. ІАТА у свою чергу розділяє заклик до вакцинації льотного персоналу цивільної авіації у пріоритетному порядку. Дана позиція відображає місце й роль авіаційного транспорту та задіяного в забезпеченні льотної діяльності персоналу, як на світовому ринку транспорту, так і в цілому в системі глобальної торгівлі. Відповідно, відсутність авіаційного персоналу серед критично важливих категорій у ході нарощення темпів вакцинації у світовому масштабі є неприпустимою.

Нагадування: в січні поточного року МАУ вже зверталася до Міністерства охорони здоров’я України з пропозицією переглянути та затвердити нові правила щодо в’їзду в Україну вакцинованих осіб за наявності фізичного або електронного сертифікату про щеплення від COVID-19. Авіакомпанія МАУ завжди виступатиме за активну вакцинальну кампанію – наразі вирішення іншого шляху цієї глобальної проблеми не існує.
____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі