Місто Коростень планує свою стратегію розвитку деревообробної галузі разом з фахівцями із Данії в рамках Місії обміну персоналом M4EG

Місто Коростень планує свою стратегію розвитку деревообробної галузі разом з фахівцями із Данії в рамках Місії обміну персоналом M4EG
Протягом тижня, з 9 по 13 вересня, Коростенська міська рада приймала двох фахівців з Данії в рамках Місії обміну персоналом Ініціативи ЄС «Мери за економічне зростання» (M4EG). Експерти з Данії ділилися своїм європейським досвідом створення та підтримки кластерних ініціатив, залучення інвестицій та роботи з інвесторами, а також допомагали місту розробляти стратегію розвитку деревообробної галузі Коростеня.

Зокрема, експерти Місії обміну персоналом дослідили економіку міста та план його розвитку на 2019-2020 р.р., проаналізували практику діяльності міської ради, відвідали виробничі об’єкти та обговорили проект бізнес-плану індустріального парку «Коростень».

Фахівці з Данії надали рекомендації міській раді щодо забезпечення сталого розвитку деревообробної промисловості шляхом побудови партнерських відносин та залучення партнерів з країн Європейського Союзу. Також в рамках візиту було розроблено план дій щодо проекту Індустріального парку «Коростень» для залучення більшої кількості інвесторів. Крім того, фахівці Коростенської міської ради змогли покращити свої професійні знання, отримавши практичний європейський досвід роботи з кластерною моделлю розвитку та з інвесторами.

Завдяки Місії обміну персоналом, маючи більш кваліфіковані кадрові ресурси, кращі знання про те, як поводитися з інвесторами, та більш спрощений план дій щодо розвитку Індустріального парку, Коростень буде успішно продовжувати сталу реалізацію своїх цілей, як це передбачено в Плані місцевого економічного розвитку (ПМЕР).

Датська делегація складалася з двох спеціалістів з острова Борнхольм – старшого радника з питань регіонального розвитку регіональної мерії Борнольма Генріка Ейбі Нільсена та директора компанії Oesterlars Sawmill, що займається переробкою деревини, Ханса-Генріка Кофеда. Секретаріат M4EG спеціально обрав їх для цієї місії, оскільки їхні знання та досвід є унікальними та добре відповідають потребам та цілям розвитку Коростеня.
Володимир Москаленко, мер Коростеня: «Ми докладаємо багато зусиль, щоб йти в ногу з інноваціями та застосовувати найкращі практики Європи. Тому Місія обміну персоналом M4EG виявилась дуже корисною для нас. Наші колеги з Данії із задоволенням ділилися своїми думками та досвідом. Ми обрали деревообробну галузь як основний напрямок економічного розвитку, але також обговорювали і інші питання. Крім того, місія обміну персоналом виявилася корисною також з точки зору розвитку бізнесу, питань охорони довколишнього середовища, обміну досвідом та культурних питань».

Генрік Ейбі Нільсен з острову Борнхольм: «Ми дуже вражені прогресом наших колег з Коростеня у розвитку деревообробної галузі в регіоні. Вона, безумовно, має великий потенціал, і ми із задоволенням продовжимо спілкуватися та співпрацювати в цьому напрямку. Але також дуже важливо працювати над диверсифікацією місцевої економіки, і я вважаю, що Коростень міг би отримати багато користі від розвитку туризму. Між Коростенем і Борнхольмом, де ми доклали багато зусиль для розвитку туризму та харчової промисловості, є багато спільного».

Пітер Корсбі, керівник проекту M4EG, підсумував результати візиту в рамках Місії обміну персоналом: «Незважаючи на певні відмінності між Данією та Україною, колеги мають подібні цілі та налаштовані на розвиток більш процвітаючих міст та створення кращих умов життя для своїх громадян. Місія обміну персоналом допомагає реалізувати ці цілі шляхом обміну найкращими практиками та знаннями. Коростень прагне модернізувати та розвивати свою деревообробну галузь за європейською моделлю, і ми раді зробити свій внесок у цю важливу справу».

Місія обміну персоналом була розроблена як частина ініціативи Європейського Союзу «Мери за економічне зростання». Місія направляє членів муніципального персоналу з країн ЄС до обраних підписантів, щоб поділитися досвідом та надати допомогу. На сьогоднішній день 50 підписантів із шести країн Східного партнерства подали заявки на таку підтримку, і 9 з них були обрані для першої місії обміну персоналом цього року. Це восьма місія в регіоні Східного партнерства. На початку цього року Львів та Пнів вже приймали відвідувачів з Польщі та Латвії відповідно.

Про Ініціативу «Мери за економічне зростання»

Ініціатива ЄС «Мери за економічне зростання» (M4EG) була започаткована в січні 2017 року в шести країнах Східного партнерства (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна) з метою збільшення потенціалу місцевих адміністрацій для стимулювання економічного зростання та створення робочих місць у своїх районах. До літа 2019 року до Ініціативи приєдналось понад 300 місцевих органів влади, більше половини з яких вже були переведені від молодших до діючих членів під час складання та початку виконання своїх унікальних Планів місцевого економічного розвитку. Щоб підтримати зусилля цих діючих членів, Секретаріат M4EG розпочав Місію обміну персоналом, метою якої є однотижневі візити муніципальних працівників з країн ЄС для обміну досвідом та надання допомоги.
_____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі