Моделювання баз даних онлайн

Моделювання баз даних онлайн
Мета моделювання — це проєктування бази даних таким чином, щоб вона найкраще відображала структуру бізнесу, якого стосується. Зазвичай за моделювання відповідають аналітики та розробники баз даних. Їх завдання – спроєктувати базу даних таким чином, щоб зробити її максимально гнучкою та надати їй можливість майбутнього розширення. Це робиться для того, щоб можливі зміни не стали причиною будь-яких проблем у майбутньому. Моделі баз даних також є частиною документації інформаційних систем. Без них створення баз даних досить складне, особливо якщо ми маємо справу з великою структурою, що підтримується великою командою людей.
 

Як спроєктувати структуру бази даних?

Найкращий спосіб — використовувати програми для створення візуального дизайну баз даних. На ринку існує безліч таких програм. Отже, яку нам обрати?

Це залежить від бази даних, яку ми проєктуємо. Програма для моделювання повинна підтримувати бази даних, на яких працює програмне забезпечення, яке ми підтримуємо. Вона повинна працювати на операційних системах, що використовують у компанії, а також бути максимально інтуїтивною, аби нею могли користуватись як програмісти, так й аналітики та інші люди, яким доведеться ознайомитись зі специфікою бази даних. 

SqlDBD — що це?

SqlDBD — це інтуїтивно зрозумілий SaaS-додаток, призначений  для моделювання баз даних MySQL, MariaDB, PostgreSQL та SQL Server. Програма не потребує підключення до бази даних, додаткових застосунків та навіть встановлення на комп’ютер. Все, що їй потрібно, — це браузер. Вона дозволяє проєктувати маленькі та великі бази даних.

Дружній користувацький інтерфейс

Користувацький інтерфейс розроблено так, щоб полегшити швидке проєктування та редагування бази даних. Програма подібна до більшості програм для базового проєктування, тобто вона має не лише інструменти для додавання нових таблиць у модель та створення зв’язків, але й включає інші інструменти, потрібні для роботи, такі як приближення та навігація по моделі. Щоб редагувати таблицю або зв’язки, ви можете використовувати доступні форми або панель властивостей, відому у більшості середовищ для програмування.

Імпорт та експорт проєктів

SqlDBD може імпортувати DDL скрипти. Якщо у вас вже є база даних і ви хотіли б отримати її модель, просто згенеруйте скрипт SQL з її структурою та імпортуйте його до SqlDBD.

У SqlDBD ви можете у будь-який момент експортувати модель бази даних у вигляді файлу SQL або зображення (PNG / JPG / GIF), яке ви можете додати до документації з описом вашого IT проєкту.

Спільна робота над проєктом

Програма дозволяє команді працювати над моделлю бази даних. На відміну від рішень конкурентів, де робота у команді базується на поширенні окремих копій проєкту для зацікавлених сторін, користувачі SqlDBD можуть змінювати модель, бачачи усі внесені зміни. 

Зміни у порівнянні

SqlDBD дозволяє вам створювати послідовні версії моделей та порівнювати їх. Також можна створити скрипти оновлення SQL для постійного обслуговування баз даних.

Це не всі можливості програми. Завітайте на https://sqldbd.com, створіть обліковий запис та створіть модель бази даних для вашого проєкту.

_________________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі