На ХАРП відбувся скетч-тур

На ХАРП відбувся скетч-тур
На Харківському підшипниковому заводі (ХАРП) пройшов скетч-тур, організований в рамках проекту «Завод. Експедиція». Більше 20 художників Харкова відвідали індустріальні локації ХАРП. Скетчери побували в цеху ковальсько-пресового виробництва, на токарній, шліфувальній і складальній ділянках.

Художники повністю переосмислили простір Харківського підшипникового заводу та за допомогою мистецтва скетчінгу відкрили для харків'ян ХАРП в новому ракурсі.

Завод став унікальним арт-об'єктом, представленим в чорно-білих ескізах, абстрактних зображеннях і яскравих кольорових композиціях. Предметом замальовок ставали не тільки верстати й працівники. Художню форму набували заводські автокари, візки, крани, деталі та заготовки, полиці з інструментами. Коридори між виробничими ділянками і обладнанням перевтілилися у вулиці великого міста.

За словами організатора проекту, Юлії Колесникової, тема індустрії обрана не випадково. «Харків – велике промислове місто, де багато діючих заводів і фабрик. Оскільки це закриті території, ми хотіли познайомити з ними жителів нашого міста. Особисто у мене з цього приводу було багато стереотипів, навіяних радянськими фільмами, літературою та розповідями. Виявилося, що на кожному заводі відбувається своє маленьке життя. ХАРП представився мені найбільш живим, тут дружелюбні й комунікабельні люди».

Засновник Urban Sketchers Kharkiv та ідеолог проекту Ярослав Яковлєв вважає, що відкривати заводи для жителів міста за допомогою мистецтва дуже важливо. «Ми намагаємося відкрити й показати, що ці підприємства працюють, що туди ходять люди, там є молодь, а сучасні верстати з ЧПУ не рідкість», – ділиться він.

Програмний директор Parade-fest та координатор проекту Вероніка Склярова розповіла, що повну колекцію робіт можна буде побачити на відкритих виставках у Харкові, одна з яких відбудеться 24 серпня, інша пройде восени на з'їзді Urban Sketchers.

Запрошуємо всіх відкрити для себе ХАРП з точки зору сучасного урбаністичного мистецтва!
___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі