Наприкінці року ціни житла досягли максимальних показників

Наприкінці року ціни житла досягли максимальних показників
У грудні 2020 року середні ціни реальних продажів на вторинному ринку житла Харкова досягли максимального значення - еквівалент 730 доларів за квадратний метр. За оцінками експертів, це на 14,5 % вище, ніж середня ціна продажу за аналогічний період 2019 року, і на 7,3% вище, ніж середня ціна продажу за весь 2020 рік.

«Показники цін грудня – це реакція на економічні та політичні події. По-перше, вартість об'єктів плавно підвищувалися протягом усього 2020 року. І покупці, зрозуміло, не могли не відстежити цю тенденцію.

По-друге, протести ФОПів та перспектива зростання цін комунальних платежів підвищили і без того досить високий градус психологічної напруги учасників ринку. Побоюючись невідомості, а також можливого різкого стрибка цін покупці почали активно «вибирати з ринку» об'єкти і, в першу чергу, найбільш бюджетні варіанти. Відповідно, зростання попиту привело до підвищення цін », – повідомила керівник компанії« ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Світлана Якимова.

Порівняно із середньою ціною продажу за весь 2020 рік, середня ціна житла в грудні виросла на 92 долара за квадратний метр, додала Світлана Якимова. І підкреслила, що цей показник формується на основі реальних домовленостей, до яких в решті решт прийшли продавець і покупець об'єкта, і тому досить об'єктивно відображає цінову ситуацію на ринку.

Довідка: Компанія «ХАН (Харківське агентство нерухомості)» входить в п'ятірку найбільших агентств Харкова. Є автором методик зі з'ясування потреб клієнта та ефективного вирішення питань щодо купівлі, продажу, оренди житлової та комерційної нерухомості, а також аналізу ринку. 24-річний досвід надання ріелторських послуг.
_____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі