Німецька компанія інвестує мільйони в будівництво заводу з переробки відходів на Рівненщині

Німецька компанія інвестує мільйони в будівництво заводу з переробки відходів на Рівненщині
У будівництво Сарненського заводу з переробки відходів громади німецька компанія «Braun Industrial Technology» GmbH («Браун Індастріал Технолоджі» ГмбХ) інвестує 130 мільйонів гривень. Спільне підприємство – ТОВ «Сарненський завод з переробки відходів» – зареєстровано у місті Сарни 15 березня 2021 року. Про це доповідає ПоділляNEWS.

Сарненська громада підтримала ініціативу голови громади Руслана Серпенінова щодо вдосконалення системи поводження з відходами територіальної громади. Робоча група, створена за його розпорядженням, два місяці вивчала сучасний рівень екологічних вимог в Україні та країнах Європейського союзу, існуючі технічні та економічні умови. До співпраці були залучені фахівці «Німецько-українського підприємства «БІТ», які презентували інвестиційну пропозицію компанії «Браун Індастріал Технолоджі» ГмбХ («Braun Industrial Technology» GmbH, Німеччина), метою якої є спільне будівництво і промислова експлуатація сучасного заводу з переробки всього обсягу відходів, які генеруються територіальною громадою. Інвестиційна пропозиція передбачає імпорт сертифікованої технології поводження з відходами, в тому числі й переробку відходів які біологічно розкладаються. Технології компанії «WABIO Technologie» GmbH (Німеччина), мають не тільки сертифікацію по дотриманню норм Директив Європейського Парламенту та Ради Європи, а й сертифіковані німецьким державним банком розвитку KfW (нім. Kreditanstalt für Wiederaufbau – Кредитна Установа для Відбудови), як економічно спроможні.

Керівник «Німецько-українського підприємства «БІТ» Ігор Трушенко розповів, що за цією ж програмою створені й успішно почали працювати компанії в Борщівській територіальній громаді Тернопільської області та в Бородянській громаді на Київщині. Кожне таке підприємство забезпечить додатково 48 робочих місць для місцевих жителів. Ще одним важливим напрямом своєї діяльності компанія вважає плантації біоенергетичних рослин згідно програми компенсаційних кліматичних насаджень.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі