Нові рекорди Дня відкритих дверей ХПІ

Нові рекорди Дня відкритих дверей ХПІ
23 лютого НТУ «Харківський політехнічний інститут» провів День відкритих дверей та Фестиваль науки «Science is FUN».

Захід об’єднав рекордну кількість гостей — понад 1500 школярів, їхніх батьків з різних міст України. Вони брали участь в майстер-класах та воркшопах від викладачів і студентів Політеху, знайомилися з освітніми програмами першого технічного вишу Східної України. Представники приймальної комісії ХПІ ділилися з абітурієнтами подробицями вступної кампанії 2020 року та відповідали на запитання аудиторії. Охочі могли пройти профорієнтаційне та експрес-тестування ЗНО, а також взяти участь в конкурсах, підготовлених студентами Харківського Політеху. Почесними гостями заходу були: директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Захід, який відбувся в спорткомплексі Політеху, відкрив ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол: «Шановні абітурієнти, батьки, я з радістю вітаю вас в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут». Цей рік для нас — особливий, адже ми будемо святкувати 135-річчя з дня заснування Харківського практичного технологічного інституту (зараз — НТУ «ХПІ»). І ви, вступивши до ХПІ, приєднаєтесь до цієї урочистої події, яку ми відзначатимемо в жовтні 2020 року, і станете частиною історії Харківського Політеху. А сьогодні ви можете познайомитися з різноманітними аспектами діяльності нашого університету». Ректор Євген Сокол зазначив, що ХПІ на Дні відкритих дверей презентує не просто спеціальності, а й розповідає про можливості працевлаштування, а також особливості вступної кампанії, умов прийому, інші важливі напрями вишу.

Новинкою цього Дня відкритих дверей було профорієнтаційне тестування від Харківського обласного центру зайнятості. Його презентував директор Центру Володимир Міненко: «ХПІ — один з кращих вишів в Україні. Тут представлена максимальна кількість спеціальностей з різноманітних напрямів. Сьогодні всі охочі можуть пройти професійне тестування від Центру зайнятості, дізнатися на яку професію, спеціальність краще вступати, щоб бути максимально реалізованим в житті, отримувати гідну зарплату».

Перед гостями заходу також виступив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко та зазначив, що успішне складання Зовнішнього незалежного оцінювання — один з найбільш важливих кроків при вступі до вишу. Він розповів про процес реєстрації та проходження ЗНО, основні моменти, які потрібно враховувати і перевіряти (дані при реєстрації на ЗНО, наявність документів безпосередньо в день його складання, уважність заповнення бланків-відповідей тощо). Також Олександр Сидоренко порадив абітурієнтам складати ЗНО з чотирьох предметів: «Три предмета є обов’язковими, але моя вам порада — мати ще й четвертий предмет в запасі. Це дасть вам можливість розширити коло вибору тих спеціальностей, на які ви хочете вступити. Якщо ви орієнтуєтеся на технічні напрями — вам дорога в ХПІ. Кращого університету для реалізації своєї мрії, для отримання диплома, який визнається в усьому світі, ви не знайдете».

Програма Дня відкритих дверей і Фестивалю науки «Science is FUN» включала в себе багато різнопланових івентів: понад 50 майстер-класів, воркшопів, лабораторних робіт за напрямами вишу, демонстрацію інжинірингу та робототехніки, IT майданчик, де було представлено все розмаїття айтішного напряму Політеху, виставку стрілецької зброї та військового спорядження від Військового інституту танкових військ ХПІ, презентацію спеціальностей Політеху, а також особливих освітніх програм: «Інноваційний кампус», «Бізнес освіта», міжнародних можливостей «Німецького освітнього центру ХПІ».

Вже вчетверте для абітурієнтів було підготовлено експрес-тестування ЗНО, серед предметів — фізика, математика, хімія, українська та англійська мови та інші предмети. Цього разу перевірити свою готовність до ЗНО вирішили майже 200 осіб. Спеціальну лекцію про вступну кампанію 2020 року презентували представники Центральної приймальної комісії НТУ «ХПІ». Вони розповіли школярам та їхнім батькам всю важливу, актуальну інформацію, необхідну для вступу до вишу, обговорили помилки абітурієнтів минулих років і відповіли на запитання аудиторії.

Крім того, в холі Спорткомплексу представники студентських організацій ХПІ провели конкурси та розіграш призів.
_____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі