Пілотний проєкт компаній АББ та Evolvere наближує технологію блокчейн до житлових будинків

Пілотний проєкт компаній АББ та Evolvere наближує технологію блокчейн до житлових будинків
Працюючи разом з Evolvere, інвертори АББ забезпечують більш ефективне управління енергообміном в інтелектуальних мережах, використовуючи технології блокчейн та смарт-контрактів.

Зі зростанням руху виробництва енергії власне споживачами, розвитком дигіталізації та підвищенням попиту на електроенергію з відновлюваних джерел, традиційні моделі централізованого енергопостачання шукають нових революційних засобів обміну енергією.

У відповідь, лідер з передових технологій, компанія АББ співпрацює з провідною енергетичною компанією Італії, Evolvere, використовуючи технологію блокчейн, що раніше була розроблена разом з їхнім партнером Prosume, щоб допомагати забезпечувати прозорі та безпечні однорангові енергетичні транзакції.

Використовуючи здатність АББ забезпечити цифрові рішення завдяки ABB Ability™ та провідному портфоліо інверторів АББ, включаючи сонячні інвертори UNO-DM-PLUS та інвертори REACT 2 з функцією зберігання, пілотний проєкт відкрив нову хвилю можливостей для енергетичних ринків для відкриття нових трансформуючих моделей, спрямованих на створення інтелектуальних мереж.

Джамп’єро Фрізіо, керуючий директор бізнесу «Інтелектуальна енергетика» компанії АББ, пояснює: «Ми бачимо, що те, як люди споживають та використовують електроенергію, наразі змінюється. Споживачі-виробники, які використовують власні фотоелектричні системи, шукають, як вони можуть не тільки виробляти та використовувати власну енергію, але й також переглядають, як вони можуть ділитися надлишковою енергією з сусідами, громадами та загальною електромережею».

«Як лідер з передових технологій, з низкою цифрових рішень «від сонця до розетки», ми прагнемо працювати з однодумцями, такими як Evolvere, щоб протестувати потенціал технології блокчейн в сонячних системах, що дасть нам потужну платформу для майбутніх рішень розподілу енергії», – зазначив Фрізіо.

Блокчейн – загальнодоступний розподілений регістр, що використовується для зберігання, верифікації та підтримання однорангових транзакцій. Він також має величезний потенціал для кардинальної трансформації енергетичної галузі, пропонуючи життєздатну альтернативу традиційним моделям транзакцій.

Ця технологія децентралізує спосіб, яким здійснюються та управляються транзакції, завдяки безпечному та надійному одноранговому підходу, що знижує складність та витрати клієнтів (енергетичних компаній, агрегаторів та енергетичної громади взагалі). Вона також забезпечує високу ефективність для споживачів та провайдерів, дозволяючи швидке виконання та автоматичну оплату за обслуговування та інші послуги.

Цей новий пілотний проєкт компаній АББ та Evolvere підтримує твердження, що блокчейн можна використовувати на енергетичних ринках і в енергетичних компаніях та агрегаторах для створення нових бізнес моделей.

Насправді, проєкт демонструє, як готові для використання блокчейн інвертори, зі вбудованими цифровими можливостями можуть потенційно дозволити енергетичним компаніям, агрегаторам та енергетичним кооперативам скоротити витрати на проєкти CAPEX та OPEX. Це досягається завдяки платформі ABB Ability™, що забезпечує доступ до нових цифрових рішень, таких як генерація смарт-контрактів безпосередньо в інвертор. Такі смарт-контракти пропонують більшу прозорість та безпеку для транзакцій та представляють нові можливості розвитку бізнесу для енергетичних компаній.

Франко Джампетруцці, генеральний директор компанії Evolvere, зазначив: «Ми прагнемо поширювати переваги розподіленої генерації енергії завдяки технологіям інтелектуальних мереж, щоб забезпечити домовласникам можливість усвідомити, наскільки близьким є спільне використання енергії з іншими споживачами. Компанія АББ – високоякісний та надійний партнер, який підтримує наші інновації в галузі блокчейн».

Після завершення пілотного проекту, АББ просуне дослідження ще на крок далі, щоб дізнатися як компанія може забезпечити, щоб всі її інвертори одного класу були готовими до роботи з технологією блокчейн.

Фрізіо з АББ додає: «Проєкт компанії Evolvere дозволив нам розробити життєздатні та перевірені рішення для ринку в очікуванні нової динаміки та регуляторних рамок, що з’являються на ринку для технології блокчейн. Ми дуже раді йти цим шляхом, коли ми пишемо майбутнє енергетики».
___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі