Послуги фінансового лізингу в Україні надають 17 банків

Послуги фінансового лізингу в Україні надають 17 банків
Упродовж 2020 року українські банки уклали угод з фінансового лізингу на суму 6,7 млрд. грн., що на 14% менше ніж за попередній рік. Про повідомляє FinPost з посиланням на інформацію Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців».

У ІV кварталі приріст вартості нових лізингових угод банків становив 2,9 млрд. грн., що є найвищим показником минулого року. Динаміка надання лізингових послуг банками продовжувала стрімко зростати два квартали поспіль.

Послуги фінансового лізингу в 2020 році надавали 17 вітчизняних банків. Частка трьох найактивніших банків значно зросла і досягла рівня 68% від загальної вартості угод. До найбільш активних банків за підсумками року належали «Укргазбанк» (29% від вартості нових угод всіх банків), «Приватбанк» (24%) і «Кредобанк» (16%).

Портфель лізингових угод банків зріс на 10% упродовж звітного періоду при загальній вартості 11 млрд. грн. Зростання портфелю також продовжувалося вже два квартали поспіль. Загалом трійка найбільших банків за розміром лізингового портфелю мала частку в 63% від загальної вартості портфелів банків, а десять найбільших банків – 98%.

Частка юридичних осіб в нових лізингових угодах з банками склала 88%, тоді як частка фізичних осіб – 12%. У портфелях частка корпоративного сегменту є аналогічною.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі