Розпочинається пілотний проект з продажу великих пулів заставних активів НБУ із залученням іноземних консультантів

Розпочинається пілотний проект з продажу великих пулів заставних активів НБУ із залученням іноземних консультантів
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб спільно з Національним банком України розпочинає пілотний проект з реалізації великих пулів активів неплатоспроможних банків, що перебувають у заставі НБУ. Суть проекту полягає у залученні до продажу міжнародних консультантів – американських компаній, що є світовими лідерами з реалізації проблемних активів – ТОВ «Дебтекс Україна» (дочірня компанія DebtX) та ТОВ «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (дочірня компанія FFN). Реалізація проекту дозволить, залучивши найкращі практики, відкрити світові вітчизняний ринок проблемних активів, зацікавити міжнародних інвесторів та як наслідок, підвищити ефективність продажу активів.



У пілотному проекті будуть задіяні активи, що перебувають у заставі НБУ за виданими кредитами рефінансування, у восьми банках: ПАТ «ВіЕйБі Банк», АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК», АТ «ДЕЛЬТА БАНК», ПАТ «КБ «АКТИВ-БАНК», ПАТ «Банк «Київська Русь», АТ «ЄВРОГАЗБАНК», АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ» та АТ «ЗЛАТОБАНК». Із цих активів сформовано два пули, які включають права вимоги за кредитами із загальною сумою заборгованості близько 5 млрд грн кожен. Усю передпродажну підготовку, маркетинг активів та пошук потенційних покупців покладено на обрані компанії.

За умовами пілотного проекту, пошук покупців на сформовані лоти буде здійснюватися як в Україні так і за її межами. Інформація про активи українською та англійською мовами буде доступна у віртуальній кімнаті даних. Самі ж торги відбуватимуться в режимі он-лайн у ході електронних аукціонів, стати учасником яких зможуть усі зацікавлені інвестори, незалежно від свого місцезнаходження.

Нагадуємо, що Національний банк України як забезпечений кредитор погоджує спосіб та місце реалізації активів, що перебувають у нього в заставі. При цьому усі передбачені внутрішніми нормативними актами Фонду процедури будуть дотримані. Так, на вимогу Фонду стартова ціна лотів має бути встановлена не нижче оціночної вартості. А електронні майданчики, на яких будуть проводитись аукціони, відповідатимуть усім вимогам, що виставляються Фондом перед організаторами торгів.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі