Тунель кохання, дерево мудрості та альманах відвертостей. Як кияни відсвяткували Міжнародний день презерватива

Тунель кохання, дерево мудрості та альманах відвертостей. Як кияни відсвяткували Міжнародний день презерватива
13 лютого на території Галереї мистецтв «Лавра» відбувся щорічний захід Фундації АнтиСНІД-США в Україні – Міжнародний день презерватива. Як і у попередні роки, захід було організовано для популяризації безпечного сексу та розповсюдження презервативів серед українців.

Соціальна ініціатива започаткована найбільшою міжнародною неурядовою організацією з боротьби з ВІЛ/СНІДом AIDS Healthcare Foundation (AHF) з українським представництвом AHF Ukraine.

Організатори свята через візуальні образи та тематичні інсталяції розповідали про важливість використання презервативів.

Захід розпочався з короткої пресконференції за участі представників AHF Ukraine та авторки інсталяцій.
Ярослава Лопатіна, голова представництва Фундації АнтиСНІД-США в Україні, розповіла про концепцію щорічної кампанії:

«Кожного року 13 лютого AHF відзначає Міжнародний день презерватива в різних країнах світу, і Україна не виключення. І в цей день ми розповсюджуємо інформацію про безпеку сексу у веселих та креативних форматах, заохочуємо людей користуватись презервативами.

Мета AHF Ukraine – допомогти людям зрозуміти важливість та природність безпечного сексу, пропагувати необхідність використання презерватива як простого та надійного методу уникнення інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Для нас важливо розмовляти зі своєю аудиторією близькою для неї мовою.

Ми хочемо зафіксувати у свідомості думку про те, що презервативи – це не лише безпечно та правильно, але й завжди природно, модно та сексуально».

Далі про концепцію головного арт-об’єкту розповіла його автор арт-митець Дар’я Бабіч:

«Ключовий елемент заходу – дерево мудрості, увінчане кроною з презервативів, що нагадує модель структури ДНК. Ідея витвору полягає у тому, що генетичний код зберігає пам'ять історії людства з усіма аспектами життя. В утилітарному сенсі секс служить продовженню роду, тож прописаний у матриці генетичного коду. Презерватив розширює функцію сексуальних стосунків. Захистивши людей від хвороб, що можуть нести загрозу відтворенню, він також дав їм можливість насолоджуватись близькістю. Арт-об’єкт розповідає нам цю історію, візуально вбудовуючи презерватив у генетичний код людини у якості важливого атрибута статевого життя.

Цей об’єкт розповідає нам про взаємодію партнерів, коли кожна людина може говорити про захист естетично та красиво».

Відвідувачі долучались до івенту, взявши участь в інтерактивному перформансі, під час якого кожен міг змінити об’єкт за власним бажанням.

Також гостям було запропоновано пройти крізь «Тунель кохання» з квітів і презервативів, захопивши декілька «експонатів» із собою.

На території галереї встановили великі екрани, на яких українці могли почитати цитати українців, які ті анонімно адресували своїм партнерам.

Щоб отримати перелік глобальних та внутрішніх заходів AHF, присвячених Міжнародному дню презерватива, відвідайте сайт LOVEcondoms.org.

ПРО ФУНДАЦІЮ

AHF (Фундація АнтиСНІД-США) – одна з найбільших неурядових організацій, що реалізує програми з профілактики та тестування на ВІЛ, лікування та підтримки понад 1,5 млн пацієнтів з ВІЛ у 45 країнах світу, в тому числі й в Україні.
AHF Ukraine (Фундація АнтиСНІД-США в Україні) — українське Представництво AHF. AHF Ukraine - реалізує дієві програми з профілактики ВІЛ в Україні через інформування населення, розповсюдження безкоштовних презервативів та швидке тестування та лікування ВІЛ й опортуністичних інфекцій.

Зусиллями Фундації у 2020 році 117 тис. людей в Україні пройшли тестування на ВІЛ, з них 6,7 тис. дізналися про свій ВІЛ-позитивний статус.

264 тис. презервативів в 2020 році розповсюдили безкоштовно пунктах тестування на ВІЛ в партнерських закладах охорони здоров’я AHF Ukraine.
________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі