В Харкові пройшов фестиваль креативних індустрій “Create Kharkiv Summer Fest”

В Харкові пройшов фестиваль креативних індустрій “Create Kharkiv Summer Fest”
Фестиваль відкрився посадкою в Саду ім. Шевченка тюльпанового дерева, що стало символом зростання креативних індустрій в місті. Ділова частина програми пройшла в стінах університету імені В.Н.Каразіна, де відбулася експертна дискусія та урочисте підписання меморандуму про намір створення кластера креативних індустрій.

Create Kharkiv Fest було організовано Управлінням інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Партнерами заходу виступили Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна та група Олександра Ярославського DCH.

«В умовах пандемії COVID-19 найбільше постраждали креативні індустрії. Для нас знаково і важливо, що фестивалем та створенням кластеру креативних індустрій місто підтримує саме цей напрямок. Ми зробимо все, щоб в призначений термін кластер був створений, міг отримати грантове і бюджетне фінансування. Це допоможе нашим підприємцям розвивати свої напрямки, розвивати свої таланти, творити наше місто», — зазначила начальник Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради, амбасадор креативних індустрій Вікторія Грецька-Миргородська.

Спеціалізований кластер в рамках створення бізнес-парку «Екополіс ХТЗ» стане епіцентром творчості та натхнення.

«Розвиток креативних індустрій — потужний драйвер зростання в новому економічному укладі. Поєднавши пристрасть людини до творчості й ресурси DCH, ми зможемо спільно з представниками креативної спільноти впливати на розвиток сучасної міської інноваційної культури, створити справжню інноваційну екосистему, яка допоможе забезпечити внутрішньогалузеву взаємодію і комерціалізацію креативних проектів. Багато представників креативних індустрій в Україні працюють на експорт, а створення такої екосистеми допоможе утримувати талановитих людей в Україні, створюючи їм належні умови», — розповів про появу кластера Віталій Баранніков, директор керуючої компанії бізнес-парку «Екополіс ХТЗ».

Віль Бакіров вважає за необхідне підтримати нові ініціативи міста щодо створення кластера.



«Креативні індустрії — це те, що змінює вигляд нашої планети в XXI столітті. Творчі сфери дозволяють заробляти талантом і креативністю. Але талант - умова необхідна, та недостатня. Щоб запрацювала і була ефективна та чи інша креативна індустрія, потрібні ще додаткові умови. Стає необхідним сильний і новий сучасний менеджмент, інвестиції, інфраструктура, потрібні мережі, організація, дуже багато чого. У цьому кластері ми об'єднаємо спільні зусилля системи освіти, бізнесу і влади», — прокоментував підписання документа Віль Бакіров, ректор Харківського національного університету ім. Каразіна.

Вечірня програма продовжилася в Ботанічному саду університету Каразіна, де атмосферною родзинкою заходу стали Fashion-покази просто неба, під музичний house-сет від DJ Mawrick в прямому ефірі. Глядачі могли спостерігати за показ-перфомансами таких брендів, як Арт-завод Механіка, Олександр Панченко, Solh, Зара Айвазова, Вікторія Bugrimatelier, Таніни плаття.



Другий день “Create Kharkiv Fest” також пройшов на відкритому майданчику Ботанічного саду, під супровід блискучої музичної програми "Світові мюзикли" у виконанні симфонічного оркестру, хору та солістів ХНАТОБ під орудою головного диригенту, лауреата міжнародних конкурсів Дмитра Морозова. Пролунали всесвітньо відомі хіти мюзиклів: «Привид опери», «Чикаго», «Notre-Dame de Paris», «Король Лев».

«Переповнює гордість за колектив театру. Для мене честь очолювати його і дарувати радість людям. Треба віддати належне організаторам за можливість побачити глядачам у всьому світі те, що відбувається сьогодні на фестивалі, завдяки трансляції. Театр як ніяке інше явище, концентрує напрямки більшості креативних індустрій. Це втілення ідей, що народжуються у неординарних людей, від дизайну в декораціях до постановки музики й танцю, спочатку на папері, потім у реалізації в готовому продукті», — зауважив Олег Оріщенко генеральний директор ХНАТОБ Схід Opera.






Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі