За підсумками 2019 року МХП утримує лідерство в сфері впровадження сучасних еко-рішень і технологій

За підсумками 2019 року МХП утримує лідерство в сфері впровадження сучасних еко-рішень і технологій
МХП визнаний одним з найпотужніших драйверів впровадження інновацій в українській економіці, а також зайняв перше місце серед агровиробників в рейтингу 50 найбільш інноваційних компаній України.

У минулому році агроіндустріальний холдинг МХП реалізував ряд системних еко-інновацій, які дозволяють йому зберігати незаперечне лідерство в сфері впровадження сучасних технологій і підвищення екологічності виробництва.

Найамбітніший проект холдингу — біогазовий комплекс «Біогаз Ладижин» встановленої енергетичної потужністю 24 МВт, перша черга на 12 МВт уже запущена в експлуатацію. Він стане найбільшим в світі.

«Комплекс з виробництва біогазу — це високотехнологічний об'єкт, де органічні відходи птахівництва перетворюються в чисту «зелену» енергію й органічні добрива за найвищими світовими екологічним стандартам. Виробленої енергії першої черги біогазового комплексу МХП вистачить для забезпечення електрикою близько 40% потужностей агроіндустріальних кластера МХП. До нього входять: найбільша в Європі «Вінницька птахофабрика» з переробним комплексом і бригадами вирощування курчат, комбікормовий комплекс, олієпресовий завод, інкубаторна станція і водофільтрувальна станція», — розповів Іван Тракслер, директор «МХП Еко Енерджи».

Екологічна стратегія агроіндустріального холдингу МХП передбачає перехід на використання чистої «зеленої» енергії і відмову від викопних видів палива з метою зменшення емісії парникових газів. Інвестиції в цей проект, а також фінансування інновацій холдингом склали близько 22,5 мільйонів доларів.

Також компанія приділяє велику увагу створенню замкнутих технологічних циклів, що дозволяють їй мінімізувати вплив на навколишнє середовище. У 2019 компанія пілотувала на базі свого комбікормового напряму технологію переробки відходів і лушпиння в паливні брикети. Вони мають вищу тепловіддачу і менш шкідливі при спалюванні для навколишнього середовища, ніж традиційні викопні види палива. Цей проект, у якому компанія створила власну технологію брикетування, буде масштабований на інших підприємствах холдингу.

«Мета МХП — забезпечити весь технологічний процес власною «зеленою» енергією та зробити наше виробництво абсолютно екологічно чистим. Ми до цього йдемо, і ми це зробимо!», — озвучив цілі екологічної стратегії МХП його засновник та голова правління Юрій Косюк.

Мета екологічної стратегії Групи МХП — трансформація шляхом перетворення в «зелену» eco-friendly компанію. Підприємства МХП, яких в Україні налічується понад 30, проходять регулярний еко-аудит з боку європейських контролюючих органів. Тому, щоб відповідати європейським екологічним регламентам, в МХП працює цілий штат спеціалістів-екологів.

«На кожному підприємстві є штатні екологи або люди, які відповідальні за охорону навколишнього середовища. Крім мене ще чотирнадцять екологів, які здійснюють свою діяльність в рамках кожного підприємства», — розповів про стандарти еко-контролю в холдингу Олександр Семенець, головний еколог МХП.
______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі