Дія Сіті дуже хороша ідеєя – Ольшанський

Дія Сіті дуже хороша ідеєя – Ольшанський
Олександр Ольшанський, президент холдингу Internet Invest, назвав спецрежим Дія Сіті дуже хорошою ідеєю.

«Вважаю, що Дія Сіті — дуже хороша ідея, — сказав він коментарі для друкованого видання НВ. — Сподіваюся, що дистанція між ідеєю та реалізацією буде мінімальною і все, що придумали автори цього законопроєкту, запрацює в реальності».

ІТ-бізнесмен підкреслює, що у технологічній сфері основним ресурсом є люди. Він вважає, що країни зараз конкурують між собою за людей, у тому числі фіскальними стимулами. Експерт каже, що якщо Україна не скористається своїм величезним потенціалом в області високих технологій, «то цей потенціал від нас втече, причому в прямому сенсі цього слова».

Олександр Ольшанський наголошує, що $6 млрд щорічної експортної виручки українських технологічних компаній — це настільки знач­на сума, що навколо неї потрібно мати дуже гнучкі регуляторні правила. Він переконаний, що усе, що держава може зробити для насичення економіки такими грішми, вона має зробити.

Ольшанський впевнений у тому, що зараз потрібно реалізувати на практиці все закладене в законопроєктах про Дія Сіті.

Дія Сіті – це спеціальний податковий та правовий режим для ІТ-компаній, ініційований Міністерством цифрової трансформації на чолі з Михайлом Федоровим.

Спецрежим покликаний лібералізувати податкове навантаження, краще захистити права інтелектуальної власності та легітимізувати інноваційні форми взаємодії робітників із роботодавцями. Це має допомогти українським айтівцям сконцентруватися на розробці нових продуктів та сервісів, підвищити зайнятість і доходи в ІТ-галузі.
_____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі