ДТЕК Запорізька ТЕС розпочала капітальний ремонт енергоблоку

ДТЕК Запорізька ТЕС розпочала капітальний ремонт енергоблоку
Енергетики ДТЕК Запорізької ТЕС розпочали капітальний ремонт енергоблоку №3. Протягом останніх двох тижнів енергоблок працював понад планового графіка для підтримання стабільності енергосистеми України. Під час ремонту енергетики планують відновити техніко-економічні характеристики обладнання. Компанія направила на ремонтні роботи 48 млн грн.

Спеціалісти станції та внутрішнього ремонтного підрядника планують усунути низькочастотну вібрацію турбіни та відновити початковий стан зношеного обладнання, щоб підвищити коефіцієнт корисної дії енергоблоку й електрофільтрів. Це дозволить збільшити потужність й покращити техніко-економічні характеристики обладнання. Відновлені електрофільтри будуть надалі підтримувати нормативний рівень викидів пилу, щоб покращити екологію міста і області.

Після капітального ремонту енергоблок №3 зможе видавати в енергосистему 325 МВт електроенергії для потреб українців. Це дуже важливо для забезпечення надійності опалювального сезону.

«Наша задача - бути максимально ефективними та затребуваними на українському енергоринку, - сказав Максим Шевцов, в.о. директора ДТЕК Запорізька ТЕС. – Незважаючи на критичну ситуацію в енергетиці, ми знайшли можливості для проведення кількох поточних ремонтів, а зараз приступаємо до капітального. Паралельно з ремонтами, колектив станції посилено готується до осінньо-зимового періоду. ДТЕК Енерго забезпечує суттєвий вклад в енергонезалежність країни, а капітальний ремонт маневрових потужностей є запорукою надійності української енергетики як літом, так і взимку».
_________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі