Композитний док від Концерну успішно працює у порту Лімасола

Композитний док від Концерну успішно працює у порту Лімасола
Новітній композитний автономний плавучий док "ERENEOS" від херсонського державного заводу "Палада", який став першим композитним доком, сертифікованим Американським бюро судноплавства, що стало першим випадком в історії суднобудування України та діяльності Бюро, розпочав свою роботу в кіпрському порту Лімасола.

Побудований у жовтні 2017 року на замовлення кіпрської компанії Multimarin Shipyards, док вже прийняв перше судно Burch Williams, яке належить американській компанії Tidewater. Окрім того, зараз вже сформовано стійкий портфель замовлень на обслуговування суден в доку "ERENEOS".

Цей док був закладений у вересні 2016 року, а вже у жовтні 2017 року – спущений на воду та пройшов всі випробування. "ERENEOS" має вантажопідйомність у 7100 тон, довжина стапель-палуби – 120 метрів, що перевищує довжину футбольного поля. Глибина занурення доку – 12,2 метри.

Корпус виготовлений зі спеціального важкого морського суднобудівного бетону, а вежі – з суднобудівної сталі. Таке поєднання матеріалів дозволяє знизити експлуатаційні витрати в 2-2,5 рази, у порівнянні з аналогічними сталевими доками.

Херсонський Державний завод "Палада", що входить до складу ДК "Укроборонпром" – унікальне підприємство України, доки його виробництва успішно експлуатують багато країн світу. Серед них – Японія, Південна Корея, Фінляндія, Болгарія, Туреччина, Алжир та інші.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі