На Львівщині з успіхом відбувся ювілейний АГРОПОРТ

На Львівщині з успіхом відбувся ювілейний АГРОПОРТ
27–29 квітня на території Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Д.Галицького відбулась V Ювілейна міжнародна агропромислова виставка та форум з підтримки фермерства «АГРОПОРТ Захід Львів 2017». У роботі форуму взяли участь представники профільних міністерств і відомств, органів місцевої влади, делегації з 17 країн, виробники аграрної продукції, громадські організації та профільний бізнес. Форум традиційно проходив за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та Львівської обласної державної адміністрації.

У своєму вступному слові на відкритті Стратегічного форуму в перший день роботи виставки Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий зазначив:
«Участь аграріїв в міжнародних форумах є однією з можливостей розширення свого виробничого потенціалу, а також встановлення нових ділових контактів. Крім цього, відкривається можливість для залучення іноземних інвестицій, як у власний бізнес, так і в агросектор країни. Агропорт – це не стенди, це люди, і я бачу тут професійну зацікавлену аудиторію».

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка наголосив, що
«Україна – потужна аграрна держава, і цей захід – показник того, що Львівська область має великий потенціал для нарощування та примноження існуючих можливостей. Саме тому, Агропорт – це реальний майданчик, що об'єднує всі інтелектуальні можливості не тільки України, а й Східної Європи. І те, що цей форум в перший день відвідав Міністр аграрної політики та продовольства України, а в другий – Перший віце-прем’єр міністр України, ще раз говорить про значення цієї події».

На відкритій платформі і всередині терміналу протягом трьох днів відбулася виставка техніки та технологій з акцентом на західноукраїнських фермерів і аграріїв. У перші два дні в чотирьох конференц-залах було проведено 16 профільних заходів, як для фахівців-аграріїв, так й для фермерів-початківців. Понад 200 вітчизняних та закордонних компаній на площі понад 5000 м2 представили свою техніку і технології для відвідувачів виставки та конференцій. Співорганізатором заходу виступав Департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації. Як зазначила директор департаменту Наталія Хмиз:

«Агропорт 2017 Захід Львів – це майданчик для пізнання та набуття знань, обміну досвідом, налагодження контактів та просто приємного аграрного спілкування. Нам вдалось створити не лише професійний простір, а й сповнити його настроєм та натхненням до розвитку наших аграріїв та отримання нових здобутків».

Поряд зі Стратегічним форумом, який зібрав успішні кейси залучення інвестицій від керівників провідних підприємств, в перший день Агропорт Захід Львів 2017 пройшли наступні заходи:
• тренінг «Молочне козівництво – хобі чи бізнес?»
• семінар «Сертифікація за міжнародними стандартами, як інструмент підвищення прибутку»
• конференція «Бджільництво України – як основа продовольчої безпеки і збереження довкілля»
• конференція «Екологічна безпека та стале сільське господарство»
• семінар «Захист рослин і внесення добрив»
• семінар «Насіннєвий челендж»

У перший вечір урочиста програма продовжилася на майданчику культурно-музейного центру «Львіварня», де відбулася церемонія нагородження незалежною премією AGROPORT Awards Lviv 2017. У 10 номінаціях за свої досягнення були визнані кращими і нагороджено спеціальним знаком і грамотами керівники наступних підприємств:
• ТОВ «Еко Міт» за інновації та новітні технології в тваринництві
• ФГ «Радвань-Нова» за розвиток дрібного тваринництва
• CВК «Добротворець» за кращий сільськогосподарський кооператив з виробництва продукції з доданою вартістю
• ФГ «Соломея» за кращу популяризацію органічного виробництва
• Філія ПАТ «Карлсберг Україна» «Львівська пивоварня» за гідну оцінку праці
• ФГ «Перлина-Нова» за кращі результати в галузі землеробства
• ТОВ «Молочні ріки» за високі показники продуктивності в області молочного тваринництва
• Сімейна молочна ферма Миколи Бурака – найкраща сімейна ферма
• ФГ «Нова Мрія» за вагомий внесок у розвиток плодово-ягідного виробництва
• ПАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч» – відповідальний платник податків

Також грамотами та нагородами було відзначено близько 100 кращих фермерськи, сільськогосподарських підприємств та підприємств харчової промисловості Львівської області. На церемонії вручення премій Agroport голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка висловив надію, що «Ця премія стане щорічною і буде відмінним стимулом у всіх галузях сільського господарства, а її власники отримають прекрасний шанс стати відомими не тільки в Україні, але і за її межами».

Офіційний майданчик AGROPORT Awards Lviv 2017, культурний центр «Львіварня» в свою чергу подбав про комфортну атмосферу для ефективного бізнес-спілкування учасників форуму. «Враховуючи те що наша компанія є великим споживачем агропродукції, ми раді бути партнерами такої важливої для аграрної галузі України події. Ми сподіваємося, що «Львіварня» зможе стати офіційним майданчиком для кращих подій Львова», зазначив генеральний директор Карлсберг Україна Євген Шевченко

Другий день форуму Агропорту пройшов за підтримки та участі ФАО і торкнувся глобальної проблеми змін клімату та організації адаптивних заходів в сільському господарстві Західної України. На відкритті Climate Smart Agroforum Перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів наголосив:

«Упевнений, що майбутнє агропромислового сектора – за інноваційними рішеннями, технологіями «Smart Farming», тому що українська агропродукція матиме високу додану вартість і сильні конкурентні позиції на європейських і світових ринках. І саме тому такі заходи, як Агропорт зараз мають важливе значення не тільки для Львівщини, а й для всієї України в цілому».

«ФАО вважає, що проблема глобальних змін клімату безпосередньо пов'язана із забезпеченням продовольчої безпеки, і адаптація до кліматичних змін є запорукою сталого розвитку держави. Сільське господарство є не тільки одним з найбільш уразливих секторів економіки, а й є чинником, що безпосередньо впливає на зміни клімату, будучи джерелом третини емісій парникових газів. Сприяння аграрному сектору в адаптації до змін клімату, популяризація сільського господарства, стійкого до цих змін (climate-smart agriculture), є одним з пріоритетних напрямків діяльності ФАО в Україні. Саме тому ми вітаємо рішення Львівської обласної державної адміністрації та колег з організаційного комітету з успішним проведенням форуму з питань клімату в рамках AGROPORT West Lviv 2017», – зазначив координатор програм розвитку ФАО в Україні Михайло Малков.

У другий день форуму також відбулися:
• семінар «Якість і безпека кормів і харчових продуктів. Законодавчі вимоги»
• семінар «Високоякісна ягнатина за світовими стандартами»
• семінар «Фактори розвитку українського козівництва»
• I-й міжнародний форум «Ягідництво та кооперація»
• тренінг «Активні продажі у бізнесі»
• семінар «Захист рослин і внесення добрив»

Традиційно Агропорт Захід Львів проводиться в рамках Міжнародного року ООН, який в цьому році був присвячений розвитку туризму в інтересах сталого розвитку. В рамках святкування року туризму всі три дні на майданчику Агропорта проходили кулінарні майстер-класи від Західної шеф-групи з використанням локальних продуктів, а також були проведено круглий стіл «Гастрономічна Львівщина: міжгалузеве партнерство» та відкритий фермерський показ короткометражних фільмів «Успішні історії фермерів: від заходу до сходу».

«Агропорт – це майданчик, де новим і свіжим ідеям відкриті й раді. Бренд «Агропорт» зараз включає не тільки виставку, якісний концентрат семінарів, тренінгів та конференцій. Зараз це потужна платформа для безперервного спілкування і контактів в області агросектору і далеко за його межами. Тут є можливість для найбільш сміливого маркетингу, для реклами і впровадження нових технологій IT. Пишаємось тим, що ми визнані зараз і на рівні держави, і самими фермерами як один з кращих агро-майданчиків України», – зазначив у своєму заключному слові генеральний менеджер AGROPORT Ukraine Дмитро Титаренко.

Відео-презентації спікерів всіх заходів ділової програми доступні за посиланням: www.online.agroport.ua

Довідкова інформація:

AGROPORT (agroport.ua) – Міжнародний форум, що є одним з найбільших заходів аграрної галузі у Східній Європі, а також єдиною в Україні галузевою подією, що починаючи з 2014 року включена до всесвітнього календаря FAO. З 2016 року АГРОПОРТ проходить в оновленому форматі «Схід-Захід» у двох містах – Львові та Харкові. Основними майданчиками заходу є українські аеропорти.

Перший AGROPORT West Lviv відбувся 26–28 травня 2016 на території Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького. Загалом протягом 3-х днів відбулося понад 14 різних семінарів, конференцій та дискусій, на яких виступили понад 100 спікерів. В заходах форуму взяли участь понад 70 експонентів та більш ніж 150 компаній та організацій з 13 країн світу – Ісландії, Італії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Канади, Польщі, Сербії, Словенії, США, Франції, Чехії, України. Аудиторія AGROPORT West Lviv 2016 склала понад 4000 осіб з 28 країн світу, зокрема 10% спостерігали за роботою форуму завдяки одночасним онлайн-трансляціям з чотирьох конференц-залів.

AGROPORT Awards Lviv – незалежна агропремія з відзнаки кращих підприємств, що ведуть діяльність на Львівщині та співпрацюють з регіоном. Критеріями оцінки є реальні показники діяльності за минулий рік, серед яких: сплата податків, оплата праці, залучення інвестицій, інноваційні досягнення тощо.

ФАО є міжурядовою і спеціалізованою установою ООН, до складу якої входять 194 держави-члена, два асоційованих члени і одна організація-член – Європейський союз. Штаб-квартира ФАО знаходиться у Римі (Італія), а представництва організації розташовані в більш ніж 130 країнах. В Україні знаходяться 2 офіси – у Києві та Краматорську – які працюють з 2015 року для надання гуманітарної, технічної та матеріальної допомоги населенню. Основна мета ФАО - підтримка продовольчої безпеки у регіоні та сприяння розвитку аграрного сектору на державному рівні.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі