Пасажиропотік серпня став найвищим за всю новітню історію аеропорту «Харків»

Пасажиропотік серпня став найвищим за всю новітню історію аеропорту «Харків»
Попри карантинні обмеження, в серпні 2021 року Міжнародний аеропорт «Харків» обслужив рекордну кількість пасажирів за весь час роботи після реконструкції в 2012 році.

Усього послугами аеропорту скористалися 157 тисяч пасажирів. Загальний показник збільшився на 12%, як порівняти з докарантинним 2019 роком. Міжнародний пасажиропотік становив 145,2 тисячі осіб і зріс на 23%.

Кількість вильотів за серпень 2021 року становила 637 — на 21% більше за показник 2019 року. З них 433 були міжнародні, 204 — внутрішні. Найпопулярнішими напрямками стали Анталія, Стамбул, Тиват, Бориспіль, Бодрум.

Показники за все літо
Протягом усього літа аеропорт показував позитивну динаміку, і в результаті ми відновили й навіть перевищили докарантинні показники. Усього перельотами скористалися 432 тисячі людей — на 9% більше, ніж 2019 року — переважно завдяки пасажиропотоку міжнародних перельотів.

Усього за літо з аеропорту виконано 1837 вильотів — на 17% більше, ніж докарантинного 2019 року. Кількість внутрішніх рейсів зросла на 38%, міжнародних — на 9%. Рейтинг найпопулярніших напрямків збігся з серпневим. Найбільше з Харкова літали до Анталії, Стамбула, Борисполя, Тивата, Бодрума, Даламана, Шарм-ель-Шейха, Батумі, Ларнаки й Одеси.

В осінньо-зимовому сезоні ми очікуємо продовження позитивної динаміки та готуємося анонсувати відновлення й запуск рейсів за новими напрямами. Слідкуйте за оновленнями.









Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі