Сомалі почала купувати українські яблука

Сомалі почала купувати українські яблука
У березні 2021 року компанія «Сади Дніпра» (ТМ UApple) експортувала перший контейнер свіжого яблука до Сомалі.

Про це повідомляє EastFruit, пише видання «Агробізнес Сьогодні».

«Нашу компанію вже добре знають покупці фруктів на Близькому Сході. Адже ми поставляємо в країни цього регіону яблуко вже кілька років, завдяки успішним торговим місіям за підтримки ФАО і ЄБРР і нашої спільної стратегії на диверсифікацію експорту. Після початку пандемії і скасування більшості виставок і торговельних місій, пошук нових покупців був утруднений. Тому ми прийняли рішення про участь у виставці Gufood 2021 Дубаї в лютому цього року, незважаючи на те, що це не спеціалізована виставка. Колективний український стенд організувала ІТС (International Trade Cente), за що ми їм дуже вдячні, адже саме там і був укладений цей, досить вигідний для нас контракт», – говорить Олександр Пахно, керівник «Садів Дніпра».

За його словами, в цьому сезоні яблуко UApple було поставлено в 10 країн світу, а Сомалі, стали одинадцятою країною. При цьому в компанії відзначають складності в роботі з субсахарської Африкою.

«Постачати яблуко до субсахарської Африки дуже непросто, тому що логістика дуже дорога, а контейнер знаходиться в дорозі дуже довго. Навіть в Сінгапур і Малайзію поставляти свіже яблуко набагато простіше і дешевше. У даному випадку, природно, прямих рейсів до Могадішо немає, тому контейнер перевантажувався в Дубаї. Це збільшило час у дорозі та вартість перевезення. Однак угода для нас була вигідною в будь-якому випадку, тому що умови оплати і ціна повністю виправдовували додаткові труднощі», – пояснює Пахно.

Україна поступово нарощує поставки яблука в країни субсахарської Африки, незважаючи на загальне зниження обсягів експорту через неврожай яблука два роки підряд. При цьому одним з переваг реалізації яблука в Африку є можливість реалізації плодів порівняно невеликого калібру, які не користуються високим попитом на внутрішньому ринку України.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі